El Vendrell, una cruïlla de camins oberta al mar

ElVendrell CCC Logotip Color vEsdevenir Capital de la Cultura Catalana suposa per al Vendrell l’oportunitat de donar a conèixer la riquesa patrimonial i cultural de la vila tant als mateixos vendrellencs i vendrellenques, com a la resta del territori, i liderar la programació cultural del país.

La ciutat conjuga molt bé la tradició entre el patrimoni i els personatges històrics del Vendrell, d’una banda, i la cultura popular de la vila, de l’altra. La xarxa de museus forma un teixit sòlid i divers de diferents àmbits que conformen un ventall de possibilitats molt àmplies, des dels edificis emblemàtics de personatges universals com ara Pau Casals, Àngel Guimerà o Apel·les Fenosa, fins a una de les col·leccions d’art català més importants del segle XX en un edifici senyorial.

El fort activisme cultural del Vendrell queda plasmat en el gran nombre d’associacions que participen en l’organització del calendari de festes i en la força que tenen els balls populars o les festes de foc en la identificació col·lectiva dels vendrellencs.

La innovació artística destaca amb la Biennal de Ceràmica, un dels certàmens ineludibles entre tots els de ceràmica contemporània que se celebren al país, així com amb l’extensa programació del Temporada, la guia de referència dels espectacles culturals del Vendrell, amb una oferta cultural conjunta i uns continguts atractius que engloben propostes de teatre, música, dansa, teatre musical, multimèdia..., i que són accessibles a tots els col·lectius gràcies al programa Apropa Cultura, al qual hi estan adherits.


ElVendrell CCC Logotip Color vElVendrell CCC Logotip Color vElVendrell CCC Logotip Color v

 

 

 


 

  

LogoDipta

L’Ajuntament del Vendrell, per a l’elaboració de la candidatura Capital de la Cultura Catalana El Vendrell 2020 i la dinamització de la ciutat, ha comptat durant l’any 2019 amb el suport, col·laboració i compromís de la Diputació de Tarragona.

Amb aquesta col·laboració hem potenciat la comunicació, difusió i creació artística per desenvolupar una candidatura plena.

L’any 2020, la capitalitat cultural del Vendrell també compta amb la col·laboració de la institució, gràcies al fruit del seu compromís amb l’activitat cultural de les administracions locals.

 

ElVendrell CCC Logotip Color v

©2019 Ajuntament del Vendrell