alt

Com tots els municipis, el Vendrell també posseeix el seu gran dia de festa local. La Festa Major del Vendrell ha sabut combinar els elements més tradicionals amb la modernitat que els temps exigeixen. Així doncs, conserva una identitat pròpia amb la recuperació de balls populars i ofereix alhora espectacles de plena actualitat.

La Festa Major se celebra al llarg de quatre dies, del 25 al 28 de juliol. La festivitat de Sant Jaume (dia 25) és el primer dia i correspon a la vigília de la festa gran. Comença amb una espectacular inauguració i, de nit, un magnífic castell de focs fa de preludi del ball.

El dia 26 és la festivitat de Santa Anna, patrona de la vila, i és el dia gran de la Festa Major. De bon matí, surten els grallers anunciant l’inici de la festa; aquesta cercavila es coneix com les matinades i es fa des d’uns temps immemorials. Al migdia desfilen pels carrers i les places de la vila tots els grups de cultura popular que, a mesura que van arribant a la plaça Vella, actuen davant de Santa Anna i de totes les autoritats polítiques que es troben al balcó de l’ajuntament. Seguidament es fa l’actuació castellera a càrrec dels Nens del Vendrell. A la tarda es pot escoltar el concert ofert pel Cor- Orfeó Parroquial a l’església i, quan es comença a fer fosc, l’olor de pólvora, el retruny de coets i el toc dels timbals omplen els carrers: és la magnífica cercavila de foc. La cercavila s’acaba amb la carretillada del Ball de Diables del Vendrell a la plaça Vella (només un parell de colles a tot Catalunya ofereixen aquesta actuació, l’origen de la qual es perd en la foscor dels temps). El punt final és una encesa del campanar.

altL’endemà, 27 de juliol i dia de Santa Anneta, continuen diversos espectacles dels quals cal destacar la cercavila popular, en què participen tots els balls populars a més dels castellers (Nens del Vendrell), els Diablons i el Ball de Diables del Vendrell, que a la tarda ens ofereixen l’espectacle de l’acte sacramental a la plaça Nova.

I per últim s'acaba amb el dia 28, el Dia del Gos; aquí destaquem com a actes principals d’aquest dia l’actuació del Ball de Malcasats a diferents carrers i places de la vila, l’actuació de l’Esbart vila del Vendrell i, per finalitzar la festa, l’encesa d’un  quilòmetre de traca.

 

 

 

 

 

 RECULL DE PREMSA

24/04/2017 (RTV El Vendrell) Els administradors de Santa Anna presenten el cartell de Festa Major

21/04/2017 (RTV El Vendrell) Els administradors de Santa Anna estrenen dos retallables aquest Sant Jordi

10/04/2017 (Nota de premsa) Es presenta el logotip de Santa Anna 2017

28/02/2017 (Nota de premsa) Els Administradors de Santa Anna aposten per dotar la Festa Major d’una imatge que n’augmenti el prestigi i la projecció exterior

28/02/2017 (RTV El Vendrell) Els Administradors de Santa Anna potencien la imatge de la Festa Major

29/07/2016 (RTV El Vendrell) Presentats els nous administradors de Santa Anna 2017CRITERIS DE SELECCIÓ DE LA IMATGE DE SANTA ANNA 2017 (FESTA MAJOR DEL VENDRELL)


Vegeu Criteris de selecció de la imatge de Santa Anna

Material necessari

Logotip Ajuntament del Vendrell BN Color
Logotip Regidoria de Cultura i Festes BN       Color     
Logotip Administradors de Santa Anna BN  

 


 

 

Webcam El Vendrell
Webcam el Vendrell
Webcam Plaça Nova
Webcam Plaça Nova
facebook_48twitter_48