05-31_FestaBicicleta_webDes de l’any 1942 se celebra aquesta festa tradicional, originària del Vendrell. S’hi apleguen milers d’afeccionats vinguts de tot arreu que, acollits per la vila, es desplacen pels carrers del municipi sobre dues rodes. Tots els participants porten bicicletes tradicionals, decorades o transformades en carrosses de configuracions espectaculars i molt imaginatives, amb l’objectiu de retre homenatge a aquest mitjà de transport clàssic, ecològic i entranyable.

Cada any, la creativitat dels vendrellencs i vendrellenques participants queda palesa a l'hora de dissenyar i confeccionar la temàtica que llueixen les seves bicicletes. Per això, al final del recorregut les autoritats locals lliuren diversos premis, que guardonen l’esforç i agraeixen la forta implicació dels vilatans

 

 

 

 

75a FESTA DE LA BICICLETA
Del 26 al 28 de maig de 2017

CARRERES DE LA FESTA DE LA BICICLETA

 

 EXPOSICIÓ VIRTUAL "VIU ELS 75 ANYS DE LA FESTA DE LA BICICILETA"

xarxes crida ciutadana


Com a novetat, una altra activitat que es durà a terme és una exposició virtual de fotografies dels 75 anys de la Festa de la Bicicleta.

Per aquesta activitat es demana la participació ciutadana fent una crida a tothom que tingui fotografies de la Festa de la Bicicleta des del 1942 fins a l’actualitat. Aquestes fotografies es podran fer arribar:

- Penjant una imatge de la festa a les xarxes socials (instagram, facebook i twitter) amb l’etiqueta #75festabicicleta i identificant-ne l’any i l’autor.
- Enviant una imatge de la festa per correu electrònic a festadelabicicletadelvendrell@gmail.com identificant-ne l’any i l’autor.
- Fent arribar la fotografia a la Regidoria de Cultura i Festes (la Rambla, 24).

El termini per presentar les fotografies és fins el 30 d’abril.
Des de la Regidoria de Cultura i Festes s’editarà un vídeo fent un muntatge de totes les imatges rebudes.


 

FONS DOCUMENTAL DE LA FESTA DE LA BICICLETA

Gràcies a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, hem accedit al fons de la Comissió Jan Fusté (1942-1999). L’Arxiu és el dipositari d'aquesta documentació i s'ha encarregat de classificar-la.

La Festa de la Bicicleta és originària del Vendrell, des de l’any 1942. El vendrellenc Joan Fusté, dinàmic i optimista, quan tenia vint-i-dos anys va idear i emprendre aquesta festa amb veritable entusiasme.

L'Ajuntament del Vendrell organitza la Festa de la Bicicleta des del 2001.

Consulteu l'àlbum de fotografies: 75 anys de la Festa de la Bicicleta del Vendrell
* Cada setmana s'ampliarà amb documentació de cada any fins arribar a l'edició 2017 

RECULL DE PREMSA


14/03/2017 (nota de premsa) La Festa de la Bicicleta del Vendrell celebra 75 anys

14/03/2017 (RTV El Vendrell) La Festa de la Bicicleta celebra enguany el seu 75è aniversari


Webcam El Vendrell
Webcam el Vendrell
Webcam Plaça Nova
Webcam Plaça Nova
Enquesta Parc del Botafoc
facebook_48twitter_48