12 05 menjadors educatius1 webEl curs passat, l’institut del Baix Penedès va acollir una prova pilot de servei de menjador educatiu contra l’exclusió per a una vintena d’alumnes de 1r d’ESO, d’aquest mateix centre i dels instituts Andreu Nin i Mediterrània, que són derivats pels Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell. Es tracta de nois i noies amb risc d’exclusió que, en acabar l’educació primària, s’han vist mancats de la beca de menjador que disposaven.  


Aquest servei s’emmarca en el projecte “Menjadors educatius contra l’exclusió social” de l’Associació La Ballaruga del Vendrell. Es tracta d’un projecte d’Aprenentatge i Servei (APS) que, a part de garantir un àpat als nois i noies amb risc d’exclusió, combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat. En el curs actual, s’ha ampliat aquest servei amb un nou grup a l’institut Mediterrània amb una quinzena d’alumnes.

 

Quan finalitza l’horari escolar, els alumnes es reuneixen per dinar i, després de l’àpat, s’organitzen per recollir i netejar els estris i l’espai utilitzats, gaudeixen d’una estona d’esbarjo i, finalment, reben suport educatiu. Aquest menjador educatiu cobreix l’horari de 3 a 5 de la tarda i la trentena d’alumnes estan acompanyats en tot moment per monitores.


Foto: Reunió del regidor d'Educació, Kenneth Martínez, amb les famílies usuàries d'aquest servei.



©2019 Ajuntament del Vendrell