10 28 jornada top manta cloenda2 webEl passat divendres 28 d’octubre, al matí, a l’hotel Le Meridien Ra del Vendrell, va tenir lloc la III Jornada sobre el top manta organitzada per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Ajuntament del Vendrell, en la qual es va tornar a analitzar el fenomen des de diferents vessants, amb la voluntat de fer-hi front i donar a conèixer diferents experiències. En aquest sentit, cal destacar que en les intervencions dels ponents es va fer esment del fet que aquesta Jornada sobre el top manta ja era un referent a escala estatal.

La jornada es va iniciar amb una presentació a càrrec de Rafel Gosálvez, regidor de Governació de l’Ajuntament del Vendrell; Rafael de Yzaguirre, de la Comissió d’Interior de l’ACM, i Jordi Altarriba, inspector en cap de la Policia Municipal del Vendrell. Tot seguit, es van fer dues exposicions. La primera, sota el títol “La visió integral del fenomen des de la Sindicatura de Greuges”, va ser presentada per Jaume Saura, adjunt general del Síndic, i moderada per Jordi Altarriba. I la segona, sota el títol “La visió del fenomen des de l’àmbit judicial i servei de vigilància duanera”, va anar a càrrec de Graziella Moreno, magistrada titular del Jutjat del Penal número 6 de Barcelona, i de Carlos Gavilanes, cap regional del servei de vigilància duanera, moderada per Robert Perlado, sotsinspector dels Mossos d’Esquadra i sotscap de l’ABP del Baix Penedès.

Després d’una pausa, ve ser el torn de dues taules rodones. La primera va tractar el top manta des de l’àmbit de la defensa de les marques, els consumidors i el comerç, amb la participació de M. Carme Sabater, presidenta de la coordinadora d’usuaris de salut, consum i alimentació; José Manuel Tourné, director general de la Federación de la Protección de la propiedad intelectual (FAP), i Florenci Nieto, president de PIMEC a la província de Tarragona, sota la moderació de José Luis Pérez de PROMUSICAE. A la segona, es van posar sobre la taula experiències i estratègies policials amb les intervencions d’Octavi Jesús Ruano, inspector dels Mossos d’Esquadra; Jordi Samsó, gerent de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, i Áurea Ramos de la Policia Municipal de Fuenlabrada, moderades per Begoña Curto, subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya. Per acabar, es van fer unes conclusions, a càrrec de Josep Ramon Fuentes, doctor i professor titular de la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, i una cloenda, a càrrec de Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, i Martí Carnicer, alcalde del Vendrell.

Properament, al web muncipal www.elvendrell.cat es podran consultar les conclusions de la III Jornada sobre el top manta, que està elaborant el mateix Josep Ramon Fuentes.



©2019 Ajuntament del Vendrell