06-21 Ordenança terrasseswEl Ple ordinari d’aquest mes de juny, previst pel dimarts 28, sotmetrà a votació la nova ordenança reguladora de la instal·lació de terrasses que ha estat elaborada pels serveis tècnics de diversos departaments de l’Ajuntament del Vendrell en els últims vuit mesos.

Un procés en el què també s’ha buscat el consens amb els professionals del sector de la restauració i l’hostaleria, agrupat en el Centre d’Iniciatives i Turisme i el Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, i amb el màxim de grups polítics municipals.

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, es felicitava avui que el Vendrell “pugui, per fi, dotar-se d’una norma del tot necessària per tal de regular, endreçar i afavorir la convivència i l’equilibri entre els usos de les terrasses i els usos col·lectius de l’espai públic”. Martínez ha recordat que fins ara al Vendrell no es disposava de cap ordenança reguladora de terrasses, malgrat ser un municipi turístic i tenir uns 370 bars al municipi. “Era imprescindible tenir aquesta eina per acabar amb l’arbitrarietat de criteris i donar seguretat jurídica tant als tècnics municipals, perquè comptin amb una referència a l’hora de concedir o denegar l’autorització, i d’altra banda, als propietaris dels establiments, a l’hora de fer les sol·licituds de permís”, ha puntualitzat el regidor.

L'ordenança fixa els nous criteris tècnics i estètics de les terrasses, ordena l'emplaçament i ocupació de l'espai i estableix el règim de tramitació de les autoritzacions per instal·lar-les.

Magí Mateu, president del CIT, i Elías Chacón, President del Gremi d’Hostaleria, han coincidit a valorar positivament la redacció de l’ordenança, ja que era una llarga reivindicació per part d’aquest sector. També des de Plataforma per Catalunya, Ciutadans i el Partit Popular s’ha manifestat la satisfacció per l’elaboració del document ja que posarà remei al buit normatiu, i alhora, impulsarà l’activitat econòmica.

De la seva banda, el regidor de Via Pública, Josep Marrasé, i el regidor d’Urbanisme, Josep Mercader, han valorat la feina feta i han destacat que l’ordenança serà un instrument útil per millorar l’espai públic.



©2019 Ajuntament del Vendrell