04-04 soles negros webL'autor Ignacio del Valle presentarà els dies 7 i 8 d'abril la seva última novel·la Soles negros (Alfaguara, 2016) als alumnes de batxillerat dels instituts Baix Penedès, Mediterrània i Andreu Nin, fruit de la col·laboració entre la Regidoria d’Educació de l'Ajuntament del Vendrell i José Luis Espina (Bracket Cultura).

Prèviament a la presentació, es projectarà la pel·lícula Silencio en la nieve, adaptació de la seva obra El tiempo de los emperadores extraños portada al cinema pel director Gerardo Herrero i protagonitzada per l'actor Juan Diego Botto.

Aquesta iniciativa té com a objectiu apropar els alumnes de secundària a la literatura actual i els seus vincles amb altres arts, en aquest cas amb el cinema, donant a conèixer com les diferents formes d'expressió cultural creen canals de comunicació que permeten múltiples formats creatius.

La indústria cultural, una gran desconeguda que dóna treball a gairebé mig milió de persones i que genera el 3% de PIB nacional, és també una oportunitat laboral que ofereix possibilitats en nombroses activitats relacionades, directa o indirectament, amb el món de les arts. El sector editorial n’és un exemple, que comença per l'activitat creadora de l'autor i que deriva en una complexa diversitat d'activitats que són part d'un mercat que comença a reactivar-se.

Ignacio del Valle, que ha visitat anteriorment el Vendrell amb motiu de la seva participació en les jornades VISOR’07 i per la presentació de la seva novel·la Busca mi rostro (Plaza & Janés, 2012), és autor de la sèrie de suspens històric protagonitzada per Arturo Andrade i formada pels títols El arte de matar dragones (2003; Alfaguara, 2016), El tiempo de los emperadores extraños (Alfaguara, 2006) i Los demonios de Berlín (Alfaguara, 2009).

Soles negros (Alfaguara, 2016) és el quart tìtol protagonitzat per Arturo Andrade i té com a rerefons argumental els 30.000 nens desapareguts al llarg de la postguerra espanyola a través de la institució Auxilio Social.

Ignacio del Valle novel·la en Soles negros el cas de dos d'aquests nens robats. Altres obres seves són De donde vienen las olas (1999), El abrazo del boxeador (2001), Cómo el amor no transformó el mundo (2005), Busca mi rostro (2012), i el llibre de relats Caminando sobre las aguas (2013).

Ignacio del Valle ha rebut els premis Felipe Trigo, Violeta Negra del Festival de Tolosa de Llenguadoc, Premio de la Crítica de Asturias, esment especial del Premi Dashiell Hammett, premi Libros con Huella, premi Salvador García Aguilar i el premi Asturias Joven.

A més d'aquests guardons, ha rebut més de quaranta premis de relat a escala nacional i les seves obres han estat traduïdes a diversos idiomes. Escriu columnes d'opinió en els diaris El Comercio de Gijón i Panamá América i col·labora en el suplement “El Viajero” d’El País, entre d’altres publicacions. Dirigeix la secció cultural “Afinando los sentidos” en Onda Cero Radio.



©2019 Ajuntament del Vendrell