elvendrell03mostra DSCF9769 250L’objectiu és desestacionalitzar el sector i millorar l’ocupació en establiments turístics.

Després de rebre el certificat de Destinació de Turisme Familiar i de renovar l’homologació de Destinació Turística Sènior Europea, el Vendrell opta a noves certificacions per donar valor als atractius i al patrimoni del municipi per aconseguir un millor posicionament i atreure turisme tot l’any.

Des de la Regidoria de Turisme s’aposta per dues grans línies d’actuació. Per una banda, hi hauria l’obtenció de més certificats: cultural, esportiu i enològic. I, per una altra banda, s’ha de treballar en la construcció d’una marca de ciutat per associar el nom del Vendrell amb els seus atractius, valors, patrimoni, paisatge, etc. Pel que fa a la cultura, s’ha de treballar en quatre eixos: la música, amb Pau Casals; la literatura, amb Àngel Guimerà, l’art, amb Apel·les Fenosa, i la cultura popular. Segons la regidora de Cultura, Festes i Turisme, Eva M. Serramià, “hem de posar en valor el nostre patrimoni i aprofitar la relació del nostre municipi amb personatges reconeguts internacionalment, i també la riquesa en entitats i el dinamisme associatiu, per desenvolupar línies d’actuació, com ja es fa en altres països, amb l’objectiu de dinamitzar l’economia local”. En relació amb el món del vi, que és un sector que cada vegada atreu més quantitat de visitants, Eva M. Serramià també creu que s’hi ha d’apostar: “Hem de posar-nos dins del Consorci d’Enoturisme Penedès per aconseguir una millor promoció i donar una major visibilitat als nostres cellers”. I respecte al vessant esportiu, que també mobilitza un important volum de persones per la participació en competicions de diferents esports federats i en esdeveniments populars, el Vendrell té una àmplia agenda d’activitats i compta amb un important nombre d’equipaments, “algun dels quals s’han de millorar i, per això, hem d’aprofitar el fet de ser una seu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017”, puntualitza la regidora.

En conjunt, es tracta de diversificar l’oferta i complementar el turisme de sol i platja, d’oferir al visitant poder viure experiències “que és el cada vegada més es valora a l’hora de cercar una destinació per passar uns dies de vacances”, manifesta la regidora. El treball coordinat amb el sector privat i amb les entitats del municipi per ampliar i reforçar algunes de les iniciatives que ja s’estan fent, com per exemple poder participar en un taller de fer xato, veure un assaig de castells, gaudir de l’actuació d’un grup foc o de balls populars en els allotjaments turístics, etc.

Essent conscients que, majoritàriament, l’ocupació turística gira al voltant de les segones residències, arribant a triplicar la població en les setmanes punta de l’estiu (140.000 habitants), l’objectiu de tot plegat és millorar-la en allotjaments turístics (hotels, càmpings, alberg), ja que en els darrers tres anys s’ha notat una lleugera disminució, tot i que cal dir que es mantenen ocupacions entre el 80% i el 90%, sent més altes a l’agost. En aquest sentit, Eva M. Serramià posa sobre la taula que “hi ha la voluntat d’incrementar el nombre de places d’hotel en la revisió del planejament urbanístic que es té previst fer en aquest mandat”. Actualment, al Vendrell hi ha 10 hotels que sumen al voltant de 1.300 habitacions.



©2019 Ajuntament del Vendrell