09-15 inici curs escola angels garriga webEn aquest nou curs escolar 2015-2016, un total de 6524 alumnes de primària, secundària i secundària postobligatòria estudiaran als centres públics i concertat del Vendrell. Respecte al curs anterior, representen un centener d’alumnes més, pràcticament concentrat tot aquest increment a secundària. Per raons demogràfiques, aquesta tendència s’anirà mantenint en els propers cursos, amb un augment constant de la matrícula d’alumnes de l’ESO respecte a la de primària. A més, uns 290 alumnes han començat a les escoles bressol municipals, amb un lleuger increment de 17 alumnes respecte a la matrícula del curs passat.

Aquest curs s’obre la segona Unitat de Suport d’Educació Especial (USEE) de primària del municipi, a l’escola Marta Mata, per a nens amb necessitats educatives especials. Aquestes unitats de suport tenen com a objectiu facilitar la inclusió dels alumnes amb NEE, integrant-los en les activitats generals dels centres.    

Les ràtios d’alumnes per aula a primària es mantenen al màxim previst per la normativa a les escoles grans (Àngels Garriga, Àngel Guimerà, Pau Casals i Marta Mata), excepte a P3 que, per la reducció de la natalitat, ha baixat a pràcticament totes les escoles a 25. Igualment, a secundària les ràtios arriben al màxim de 30 alumnes per aula. Aquest és el segon curs en què s’aplica l’adscripció de secundària aprovada l’any 2014 i, igual que el primer, s’han pogut satisfer pràcticament la totalitat de les primeres opcions.  

De l’obres de manteniment i millora dels centres destaca el nou edifici amb dues aules a l’escola Àngel Guimerà, amb el que es preveu recuperar les aules especials. Aquest edifici s’està executant en aquests moments i està previst que s’acabi a principis de l’any 2016. Aquesta obra està cofinançada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del Vendrell. Destacar també la substitució de la caldera per una de gas natural a l’escola Garbí, per millorar l’eficiència energètica, i l’ampliació d’un dels WC de la mateixa escola per adaptar-lo a alumnes amb discapacitats. A la resta de centres, les obres de manteniment d’aquest estiu han suposat una despesa de 19.000€.

Finalment, durant aquest estiu, els tècnics municipals i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya han treballat per decidir l’actuació necessària per solucionar els problemes d’inundacions a l’escola Marta Mata. HI ha previst iniciar en breu l’execució de les obres de millora en el sistema de recollida de les aigües pluvials.  

El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, comenta; “comencem un nou curs escolar, amb alguns deures pendents, però compromesos en treballar per assolir el nostre objectiu de millora educativa. Desitjar als i les alumnes, famílies i docents un bon curs, i que tots aprovem les nostres assignatures!”.



©2019 Ajuntament del Vendrell