08-10 EnsemblewLa formació Ensemble Meridien actuarà el proper 15 d’agost, a les 22h, a l’Auditori Pau Casals, compartint escenari amb el trio de jazz format pel pianista Manel Camp, el trompetista Mathew Simon i la cantant Gemma Abrié.

L’Ensemble Meridien està integrat per Elisabet Bataller, violí i direcció musical; Maria Gomis, violí; Oleguer Aymamí, violoncel; Lixsania Fernández, viola de gamba; Josep Maria Martí, tiorba i guitarra;  Maria González, clavicèmbal; Oriol Martí, contrabaix; i Marc Clos, percussió.

En el marc del 35è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC), junts s’endinsaran en la reinterpretació d’algunes de les peces més palpitants de principis del s. XVII, per crear un excitant collage musical entre aquests dos estils. dos estils musicals tan distants en el temps com el barroc i el jazz estaran units per un denominador comú: la improvisació. Per primer cop, l’Ensemble Méridien Barcelona posarà sobre l’escenari aquesta relació, experimentant en la unió dels dos estils. Fa 400 anys els autors escrivien una línia melòdica i els intèrprets la respectaven, però quan repetien aquell fragment, els cantants o sonadors improvisaven, hi donaven el seu toc personal. Reivindicaven la seva feina com a músics, com a part indispensable de la creació artística.

En el concert, es tractaran obres de T. Merula, J.B. Lully, H. Purcel, o Cladio Monteverdi, entre altres. D’aquest últim s’inclourà l’obra Zefiro torna, que dóna nom i personalitat al concert.



©2019 Ajuntament del Vendrell