07-23 Cobla Sant JordiwEls bons compositors de la música de cobla, i amb la cançó com a fil conductor, conformen la proposta del concert programat pel dijous 30 de juliol, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, dins del “35è Festival internacional de música Pau Casals”.

Serà amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona com a convidada i amb obres de compositors com Enric Morera, Juli Garreta, Eduard Toldrà i Joaquim Serra, autors d’obres com Abril (Morera); Frisança (Garreta); Visca l’amor (Toldrà) o La noia que no sap plorar (Serra), algunes de les quals seran cantades per la soprano Laia Frigolé.

La programació de música de cobla en el Festival Internacional de Música Pau Casals es deu a la voluntat de mostrar les característiques úniques d’aquesta formació de cambra, amb uns instruments originals com la tenora o el tible, i divulgar-ne les seves qualitats, obres i formacions.

Fundada a Barcelona el 1983, té el títol de “Cobla Ciutat de Barcelona”, atorgat per l’Ajuntament d’aquesta ciutat, des del 1997. Conrea tots els àmbits del repertori propi de la cobla, si bé, des de la seva fundació, ha manifestat la voluntat ferma d’atendre específicament la música de concert, amb la programació reiterada d’obres de referència, obres oblidades i música de nova creació.

Ha actuat a totes les comarques de Catalunya i de la Catalunya Nord, i participa habitualment en les manifestacions sardanistes més rellevants. També ha actuat al Gran Teatre del Liceu i als principals auditoris de Catalunya, així com a Anglaterra, Bèlgica, Alemanya, França i els Estats Units.

Jordi León en va ser el director musical des dels inicis, amb l’assessorament de Manuel Oltra en qualitat de conseller artístic. Actualment, Marcel Sabaté n’és el director titular.

Els músics de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona són: Xavier Torrent, flabiol i tamborí; Marc Timón i Oriol Gibert, tibles; Enric Ortí i Josep Antoni Sánchez, tenores; Sergi Marquillas i Timi Rodríguez, trompetes; Isi López, trombó; Pep Moliner i Miquel Àngel López, fiscorns; i Joan Druguet, contrabaix.

La cantant Laia Frigolé és una soprano gironina amb una consistent formació musical, amb estudis superiors de solfeig, piano i cant. Es titulà en Cant Històric a l'ESMUC, estudiant amb Marta Almajano i Mireia Pintó. Va rebre una beca d'excel·lència de la Fundació Victòria dels Àngels i es perfeccionà en projectes formatius europeus. És la guanyadora de la Beca Bach 2014 de la Fundació Bach Zum Mitsingen.



©2019 Ajuntament del Vendrell