06-02 Josep M MaswUn dels organistes més coneguts, i reconegut, com a intèrpret i docent d’orgue és Josep M. Mas i Bonet, professor d’orgue, de baix continu i de música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona i organista titular de l’església prioral de Sant Pere de Reus.

Mas oferirà un concert a l’església del Vendrell aquest proper divendres 5 de juny, a les 21 h, dins del cicle estable de concerts que organitzen els Amics de l’Orgue del Vendrell. En aquesta ocasió, Mas estarà acompanyat pel violinista Josep M. Manresa.

Per al seu concert al Vendrell, han preparat un programa amb obres dels segles xvii i xviii, que començarà amb dues Tocattes de Girolamo Frescobaldi i seguirà amb l’Himne Veni Creador, de Nicolas de Grigny, així com la Messe pour les Convents, de François Couperin. A més, Josep M. Mas i Josep M. Manresa interpretaran a duo Sonata per a violí i orgue, de Jean-Marie Leclair, i Sonata per a violí i orgue, d’Antoni Vivaldi.

De Josep M. Mas i Bonet pot afegir-s’hi que, després d’haver-se graduat en orgue sota la direcció de Montserrat Torrent al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, va estudiar a Basilea amb el professor E. Müller i va obtenir el diploma de virtuosisme del Conservatori Superior de Música d’aquesta ciutat, per unanimitat del Jurat. Va estudiar música antiga a la Schola Cantorum Basiliensis, i musicologia i interpretació de la música ibèrica antiga amb el professor M. S. Kastner, a Lisboa. El 1980 va fundar el Curs internacional de música ibèrica antiga a Torredembarra i Montblanc, on ensenya cada estiu. Ofereix nombrosos concerts a Catalunya, a tot l’Estat espanyol i a la majoria de països europeus i a Sud-amèrica, entre altres.

Per la seva banda, Josep M. Manresa, nascut a Reus, inicià els estudis de violí amb Félix Pérez, i posteriorment els continuà amb Antoni Guinjoan, Eva Graubin, Sergio Prieto i Evelio Tieles, amb el qual obté el Títol de Grau Superior de Violí i de qui ha rebut cursos de postgrau. Ha fet cursos de perfeccionament i de música de cambra amb mestres com Xavier Turull, Àngel Soler, Chiara Bianchini, Emilio Moreno i François Fernández a Espanya i Itàlia. Actualment, és membre de l’orquestra de Vila-seca, col·labora habitualment en diverses agrupacions i treballa amb els principals directors d’orquestra del nostre país. Desenvolupa la seva activitat pedagògica a l’Escola Municipal de Música de Montblanc i a l’Escola Vila de Falset. Darrerament ha creat, juntament amb altres professors, la Jove Orquestra de Cambra Barrock. Utilitza un violí construït per Michel Eggimann (Lucca), inspirat en un Guarneri de 1734, que utilitza per als concerts.



©2019 Ajuntament del Vendrell