05-15 rafelnada weblMés de 50 persones van assistir a la trobada del mes d’abril del Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa, protagonitzada per la presència de l’escriptor Rafel Nadal, qui va conversar amb els membres del Club sobre la seva novel·la Quan en dèiem xampany. La visita de l’autor s’afegeix a la llarga llista d’escriptors que han participat en les tertúlies d’aquest Club, el més antic de la província de Tarragona, i que el proper any complirà 14 anys de lectures compartides.

El programa del Club tancarà aquest any amb la sessió del proper dimecres 27, centrada en el llibre L’estiu que comença, de Sílvia Soler, una lectura que ha estat seleccionada i escollida pels mateixos participants del Club de Lectura. Després, el mes de juny, tindrà lloc una sortida a l’Espai Joan Brossa de Barcelona, que es realitzarà conjuntament amb el Club de Lectura de l’Arboç i que servirà com a cloenda de curs fins al setembre. El Club de Lectura abraça una gran tradició en les propostes singulars de visites literàries per finalitzar el curs, com ara la Tarragona romana, Albinyana i Joan Perucho, el Museu Víctor Balaguer...

El Club de Lectura tancarà així un nou curs de propostes entorn dels llibres i les lectures amb gran èxit de participació i fidelització dels seus integrants. Des que es va estrenar, la seva coordinació ha anat a càrrec de la professora Neus Oliveras, que actua també com a moderadora de les sessions i seleccions de les lectures per treballar. La Biblioteca, a més de col·laborar en la confecció de la programació de cada any, actua elaborant les guies de lectura dels diferents autors proposats, proporciona els llibres als membres del Club i s’encarrega de totes les tasques organitzatives.

Com en cadascuna de les edicions, en la selecció de lectures es busca que hi hagi molt de dinamisme amb varietat de temàtiques i tipologies sota paràmetres de qualitat i rigor. En aquest sentit, tot i que el gènere predominant és el de la novel·la, també s’inclouen obres poètiques o teatrals, a més de fomentar la relació de la literatura amb altres àmbits, com el de l’art, el cinema o altres.



©2019 Ajuntament del Vendrell