03-31 rp campanya farmacies 2 250Del 7 a l’11 d’abril, les deu farmàcies del Vendrell van participar en la segona campanya de recollida de medicaments sota el lema “Compra un medicament, dóna salut”, que es va dur a terme coincidint amb el Dia Mundial de la Salut.

Aquesta campanya va néixer l’any passat perquè, des de les farmàcies i des dels serveis d’assistència social, s’havia detectat que cada cop més persones deixen de medicar-se per motius econòmics, i calia fer alguna cosa per evitar els evidents problemes de salut que poguessin sorgir per aquesta manca de tractament farmacològic.

El funcionament de la campanya va ser el següent: durant els cinc dies es van poder comprar medicaments per dipositar-los en unes urnes que hi havia per fer la recollida. Al final de les jornades, es va fer el recompte del valor econòmic de tot el que es va recollir: concretament 1.219,27 euros. Ara, aquests diners es donaran a Càritas, perquè els puguin destinar, de forma exclusiva, als vals d’ajut per a la compra de medicaments.

Els organitzadors han fet una valoració positiva de la campanya, en la qual s’han pogut recaptar més diners que l’any passat per haver-ho fet més dies i per la participació de totes les farmàcies del municipi. El 2014 es van recaptar 928 euros.



©2019 Ajuntament del Vendrell