03-31 rp campanya farmacies 2 250Els dies 7, 8, 9, 10 i 11 d’abril, les deu farmàcies del Vendrell participaran en la segona campanya de recollida de medicaments sota el lema “Compra un medicament, dóna salut”, que es durà a terme coincidint amb el Dia Mundial de la Salut.

Aquesta campanya va néixer l’any passat perquè farmàcies i serveis d’assistència social havien detectat que cada cop hi havia més persones que deixaven de medicar-se per motius econòmics, i que calia fer alguna cosa per evitar els evidents problemes de salut que poden sorgir per aquesta manca de tractament farmacològic.

El funcionament de la campanya serà el mateix de l’any passat. Durant aquests cinc dies es podran comprar medicaments i dipositar-los en unes urnes que hi haurà a les farmàcies per fer-ne la recollida. Al final de les jornades es farà un recompte del valor econòmic de tot el que s’hagi recollit i els diners es donaran a Càritas perquè els puguin destinar, de forma exclusiva, als vals d’ajut per a la compra de medicaments. La farmacèutica Carme Mestres ha posat com a exemple que “la compra d’una caixa de Gelocatil equivaldria a tres mesos de medicació per hipertensió i colesterol”.

Diana González, de Càritas, ha explicat que “en la primera edició d’aquesta campanya es van recaptar 928 euros, amb els quals, durant el 2014, es van poder ajudar 51 famílies a través de 184 ajuts”. Cal tenir en compte que en la majoria dels casos es tracta de medicació crònica i, per això, els ajuts es repeteixen en una mateixa família. En total, Càritas va destinar 2.423 euros a aquest tipus d’ajuts. D’altra banda, Anna Gómez, de la Xarxa sanitària Santa Tecla, ha posat de manifest que “encara ens continuem trobant persones que necessiten ajuda econòmica per a la seva medicació”.

L’any passat hi van participar cinc farmàcies i només es va fer durant tres dies. Aquest any, havent doblat el nombre de farmàcies participants i ampliant dos dies la durada de la campanya, s’espera poder recaptar el doble. Per aprofitar l’afluència de visitants durant la Setmana Santa, les farmàcies ubicades a les platges ja iniciaran la campanya aquests dies.

El regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, ha animat a tothom a col·laborar en aquesta campanya, de la qual ha valorat molt positivament el treball en xarxa entre els diferents agents que hi participen: “S’ha de treballar conjuntament per la mateixa causa i poder tirar endavant”.



©2019 Ajuntament del Vendrell