03-03 Espai Menuts4wLa Biblioteca Pública Terra Baixa ha fet un pas més per apropar l'equipament a la població més menuda. Si bé durant força temps la Biblioteca del Vendrell va participar en el projecte de foment de la lectura "Nascuts per llegir", ja fa uns anys es va haver de deixar de dur a terme per manca de recursos econòmics. De fet, aquest programa que impulsava el Col·legi de Bibliotecaris de Catalunya ja ha desaparegut.

En paraules de la directora de l'equipament, Àngels Colom, "ens sentíem en deute amb aquesta franja d'edat i volíem oferir-los un espai digne i eixerit". Colom va recordar que tots els experts coincideixen que explicar o llegir una història en veu alta és una activitat que ajuda a millorar la relació entre pares i fills, estimula el plaer d'escoltar, d'imaginar i de crear, potencia la capacitat d'observació, l'atenció i la concentració, afavoreix l'adquisició del llenguatge i permet que el nen entengui el món que l'envolta i el propi món interior.

L'espai Menuts permetrà que els infants i les seves famílies es familiaritzin amb els contes i que els nens i nenes comencin a utilitzar els espais i materials comuns de la biblioteca. Per condicionar-lo, s'ha fet un tancament de la rampa d'accés a la sala infantil, s'ha donat ús a un espai que havia quedat infrautilitzat i s'ha dotat amb material del mateix equipament. A més, s'ha volgut personalitzar amb il·lustracions pensades per al públic a qui va dirigit i les parets han estats decorades per l'artista Montserrat González Papiol.

L'obertura d'aquest espai és una iniciativa més de la Biblioteca Pública Terra Baixa per adequar-se a les necessitats dels vendrellencs i vendrellenques, en aquest cas, a les famílies amb infants d'entre 0 i 3 anys. Fins ara, aquests utilitzaven l'espai de la Sala infantil, on també es troba el material per a nens i nenes de fins a 12 anys. Àngels Colom, directora de la Biblioteca, ha explicat que la gran diferència d'edats i, per tant, de les necessitats d'ús, generava dificultats.

El regidor de Cultura, Albert Solé, ha felicitat aquesta nova iniciativa de la Biblioteca Pública Terra Baixa, l'exponent cultural de la vila més utilitzat pels veïns i veïnes del municipi.

La inauguració de l'espai es va fer aquest dilluns a la tarda amb l'espectacle infantil Núvols, a càrrec de la companyia Malumaluga, per a nadons i nens fins a 3 anys. Tot seguit, els nens i nenes van estrenar l'espai, destapant les teles que el recobrien.



©2019 Ajuntament del Vendrell