doneswEl Vendrell tornarà a acollir en els propers dies diversos actes emmarcats en la commemoració del Dia Internacional de les Dones, una diada que s'ha convertit en un símbol de lluita en favor dels drets de les dones d'arreu del món.

Per Eva Moreno, regidora de Ciutadania, l'objectiu d'aquest dia "és mostrar el nostre compromís amb la igualtat d'oportunitats entre els ciutadanes i els ciutadans del nostre municipi; una diada per fer visibles les dones i reclamar la justícia i la igualtat d'oportunitats".

D'una banda, el divendres 6 de març, a les 20 h, al Museu Deu, s'inaugurarà l'exposició temporal "Les models: una vida al descobert" i se'n farà una visita guiada. Es tracta d'una mostra que vol donar el màxim protagonisme a la figura femenina, despullant-la de tot anonimat per descobrir qui s'amaga darrera de la imatge. El recorregut a través de l'obra escultòrica de la mostra permet conèixer i recordar el paper de la dona al llarg de 150 anys, sense oblidar històries personals i íntimes de la relació entre artista i model, que converteixen l'obra d'art en un testimoni vital.

D'altra banda, el Teatre Àngel Guimerà acollirà l'acte central de la commemoració el dissabte 7 de març, a les 18 h. S'iniciarà amb la lectura del manifest institucional de la jornada i, tot seguit, es durà a terme la representació teatral del muntatge El somni d'una nit d'estiu, adaptada i dirigida per Anna Palacín i Marina Vilardell, de Teatre Espai, i representada per les dones del Grup de teatre de l'Associació d'Arts i Cultura de Coma-ruga. Aquest elenc ja ha participat en altres diades commemoratives i ha col·laborat estretament amb l'Àrea de Dones de l'Ajuntament del Vendrell en diversos actes. L'entrada és gratuïta.

La regidora de Ciutadania, Eva Moreno, ha agraït la col·laboració de totes les persones que fan possible aquests actes, del Museu Deu, de Teatre Espai, del Grup de teatre del'Associació d'Arts i Cultura de Coma-ruga i del Teatre Àngel Guimerà.



©2019 Ajuntament del Vendrell