02-16 Conservatori de Vila-secawL’Orquestra Händel, junt amb un solista i tres grups de cambra d’alumnes del Conservatori de Música de Vila-seca, tancarà la programació del Cicle de Joves Intèrprets 2015 el proper diumenge 22 de febrer, a les 12 h, amb gairebé quaranta alumnes a l’escenari de l’Auditori Pau Casals.

 

A la primera part del concert hi actuaran tres grups de cambra i una solista. L’inici anirà a càrrec del grup 3F, amb Lluís Doménech i Josep Rovira, flautes, i Ignasi Candelas, fagot, que interpretaran el Triosatz, de F. J. Haydn. Cèlia Margalef, amb l’Allegro de la Sonata Op. 2, de L. van Beethoven, serà la solista anunciada. I els seguirà el Duo de Ronda, amb Lucía Méndez, soprano, i Adrián Galindo, guitarra, amb l’obra De Cantares, de R. Gerhard. Clourà la primera part el trio Tres Notes, amb Núria Sans, piano; Àngela Guillen, violoncel, i Adrián Morena, violí, amb l’obra de J. Suk, Elegia Op. 23.

La segona part del concert anirà a càrrec de l’Orquestra Händel, dirigida per Rabel Fabregat. L’Orquestra fou creada el 1989 en el projecte d'orquestres pedagògiques del Conservatori de Vila-seca. Es tracta d'una orquestra de caràcter docent, integrada per alumnes de Grau Professional, que ha actuat arreu de Catalunya i que ha realitzat també concerts a altres indrets d’Europa, com ara Mallorca, Conca, Andorra, Tuttlingen i Leverkusen. El seu repertori abraça obres de l'anomenada música culta, des del barroc fins al segle xx. Ha estat l’encarregada d’obrir la temporada de concerts de tardor del Teatre Fortuny de Reus i participa habitualment en el Cicle de Joves Intèrprets de l’Auditori Pau Casals. L’experiència que alguns alumnes han anat adquirint dins l’Orquestra Händel ha estat clau per formar part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). Recentment, ha celebrat el seu 25è aniversari amb diversos concerts, dels quals cal destacar, per la seva gran qualitat interpretativa, el que va oferir a l’Auditori Josep Carreras. El programa que han preparat és: Dues melodies sueques, de J. Svendsen; sarabanda de la Simple Symphony Op. 4, de B. Britten, i el Concert núm. 9, de C. A. de Berrito, amb la participació com a solista de la violinista Cristina Morell.

Tot plegat serà una intensa matinal musical, de qualitat, que dibuixarà el futur de joves intèrprets i la realitat de la feina docent del Conservatori de Música de Vila-seca.



©2019 Ajuntament del Vendrell