parlem dartL’abril del 2011 s’iniciava la primera de les sessions que, sota el nom “Parlem d’Art”, tenia l’objectiu de ser una trobada informal amb persones que estimen l’art i que se senten atretes per tot el que l’envolta. Aquestes sessions, que permeten gaudir d’uns moments especials per parlar d’art amb especialistes sobre el tema, canvien d’horari en la propera edició per obrir-se a un públic més ampli.

Si bé abans es duien a terme a les quatre de la tarda, durant l’hora del cafè, a partir del nou cicle es faran a les 18 h, a la seu de la Fundació Apel·les Fenosa, excepte la darrera sessió del cicle, que es farà en un altre espai del municipi.

El proper 18 de febrer s'iniciarà aquesta nova temporada de xerrades, amb una conversa sobre “L’impressionisme i Catalunya”, a càrrec del Dr. Francesc Fontbona, membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

El dimecres 18 de març, la sessió girarà al voltant de la creació i la restauració de la imatgeria religiosa de l’església parroquial del Vendrell, que conduirà Sònia Marín, llicenciada en Història de l’Art i restauradora.

El dimecres 22 d’abril, el cicle continuarà amb la xerrada “Mobles antics: com hem de valorar els mobles que tenim a casa?”, que anirà a càrrec de la Dra. Mònica Piera, historiadora de l’Art i presidenta de l’Associació per a l’Estudi del Moble.

La cita del mes de maig serà el dimecres dia 20 i el tema escollit: “Les catedrals del vi: els cellers cooperatius. La Cooperativa Agrícola del Vendrell i l’arquitecte Cèsar Martinell”. La sessió anirà a càrrec de l’arquitecte vendrellenc Roger Guitart.

El cicle es tancarà el dimecres 10 de juny amb una sessió titulada “L’art de l’òpera”, a càrrec de l’historiador i crític musical Roger Alier, també professor emèrit de la Universitat de Barcelona. Aquesta serà l’única sessió que no es durà a terme a la Fundació Fenosa i que, amb tota probabilitat, es farà a l’Escola Municipal de Música Pau Casals, tot i que s’anunciarà degudament quan el lloc sigui definitiu.

El regidor de Cultura, Albert Solé, ha convidat totes les persones que tinguin interès en el món de l’art a assistir a les xerrades ja que, per una banda, s’hi presenten els temes amb rigor, però al mateix temps són converses entenedores i amenes.



©2019 Ajuntament del Vendrell