02-03 web museu deu 250El Museu Deu del Vendrell ha finalitzat l’any 2014 amb una bona notícia: l’interès que ha despertat la nova pàgina web www.museudeu.com.

Des del mes de juny, el Museu és accessible per internet a tothom que vulgui conèixer la seva col·lecció, els artistes que formen part del fons, les curiositats de les obres que s’hi exposen i de les que estan en reserva, la història de la seva fundació, els actes i les activitats organitzats...

Els visitants de la web han pogut descobrir fins i tot novetats en les investigacions de les peces del fons o saber una mica més sobre les peces que han estat protagonistes cada mes, amb un acurat estudi. Aproximadament 3.000 usuaris han gaudit dels avantatges que ofereix la pàgina.

Cal tenir en compte que, durant el curs escolar, mestres de la comarca i d’escoles de les comarques de Tarragona i Barcelona han pogut consultar l’oferta pedagògica del Museu Deu i els alumnes l’han utilitzada prèviament i posteriorment a la visita al Museu. La presència de la web a internet ha ajudat a consolidar encara més la tasca educativa del Museu Deu.

El Museu Deu no tan sols compta amb una pàgina pròpia sinó també amb la possibilitat de realitzar visites virtuals a les seves col·leccions a través de Google Open Gallery, fet que amplia els potencials visitants d’altres països, sense oblidar la participació a Penedesfera, on el Museu va ser convidat com a model de la implantació de les noves tecnologies en la didàctica de l’obra d’art.

Al llarg del 2014, el Museu ha organitzat també molts actes entorn de les col·leccions, com ara un nou taller titulat “Què hi veus? Què hi sents?”, que oferia als participats la possibilitat de gaudir de l’obra pictòrica amb una altra mirada, o els actes celebrats arran del Dia Internacional dels Museus, en el qual Ernest Benito, el primer director que va tenir el Museu Deu, presentava vídeos de les obres i nous estudis sobre la col·lecció de talles religioses. Concerts, conferències, exposicions organitzades pel Museu Arqueològic del Vendrell, com ara “Masos i masies del Penedès” o “Neandertals a Catalunya”, han apropat encara més el Museu Deu a la ciutadania.

El Museu Deu s’ha convertit en un punt de referència cultural i d’oci que té en compte tots els diferents tipus de públic: escolar, adult, gent gran, investigadors i turistes, amb l’organització rutes patrimonials i amb un tracte especial per al turisme familiar.

El 2014, gairebé 14.300 visitants han pogut gaudir de les instal·lacions i les activitats del Museu Deu, tant físicament com virtualment, dels quals més de 5.900 són escolars que han participat en l’àmplia oferta d’activitats pedagògiques dirigides als alumnes des de P2 fins a Batxillerat, mentre que al voltant de 3.000 s’han convertit en futurs visitants de les instal·lacions i en usuaris de la informació sobre el patrimoni.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell