02-03 Fitur1wEl Vendrell ha estat present un any més a la fira de turisme de FITUR, de Madrid, a través del conveni corner del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona-Costa Daurada. Aquest certamen es va inaugurar el passat 28 de gener i va estar obert fins ahir diumenge, 1 de febrer. Es calcula que hi han passat uns 200.000 visitants i professionals del turisme.

 

Concretament, l'oferta turística del Vendrell ha estat representada a Fitur a l'estand de la marca turística Costa Daurada, amb gran varietat de productes com ara el turisme cultural, esportiu, gastronòmic i de salut i benestar que ofereix el municipi.

La regidora de Turisme, Àngels Turdiu, ha mantingut entrevistes amb diversos operadors turístics i majoristes amb l'objectiu d'augmentar el nombre de turistes que visiten anualment el Vendrell. I és que Fitur és una cita que permet definir línies de treball, estratègies i aliances empresarials per tal de dinamitzar i reforçar l'activitat turística. Un dels projectes que s'ha volgut potenciar des del Vendrell és l'oferta de turisme sènior, atès que el municipi ha estat ha estat una de les destinacions homologades dins del programa Senior Tourism Destination de l'any 2014. Aquest programa va destinat a ciutadans europeus més grans de 55 anys per poder fer uns dies de vacances a l'Estat espanyol durant la temporada baixa; una part del seu cost està bonificada pel govern central. En concret, a Fitur, una de les empreses comercialitzadores que ven paquets turístics de les destinacions que estan dins d'aquest programa, l'empresa Turismo Vivencial, ja ha presentat com a oferta un programa específic d'estada al Vendrell, que inclou experiències per a una estada de 8 dies coneixent atractius del municipi.

D'altra banda, l'estada a Fitur dels representants de l'Ajuntament del Vendrell també ha servit per enllestir els detalls de la certificació de Turisme Familiar, que està a punt d'aconseguir-se. La regidora de Turisme ha mantingut reunions amb el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, i també amb revistes especialitzades en turisme familiar, com ara Viajar con Hijos.

Així mateix, durant la fira Fitur, des del Patronat Municipal de Turisme i el Patronat Municipal d'Esports, aprofitant que s'està desenvolupant el procés de certificació de destinació de Turisme Esportiu, s'han mantingut entrevistes amb diferents operadors turístics, per tal de començar a crear aquestes sinergies i portar més turisme al Vendrell. Aquesta certificació va dirigida a aquells municipis que compten amb un segell d'especialització que reconeix les destinacions turístiques que ofereixen uns recursos i serveis d'alta qualitat als esportistes d'elit, professionals, aficionats i turistes que vulguin practicar activitats esportives o assistir a les competicions.



©2019 Ajuntament del Vendrell