01-13 rp humana 250Segons ha afirmat el regidor de Convivència i Civisme i Gestió de Residus, Jaume Domingo, els vendrellencs van reciclar durant l’any passat 20.235 kg de roba i calçat usats als onze contenidors que l’organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) Humana Fundación Pueblo para Pueblo té instal·lats al municipi. Aquesta quantitat representa un augment d’un 31% respecte a la xifra obtinguda l’any anterior, que fou de 15.420 kg.

El consistori i Humana han signat un conveni per a la recollida selectiva d’aquest residu. Segons Domingo, “aquest acord implica l’ampliació de la xarxa de contenidors, que passa d’11 a 12, i, el més important, està previst destinar part dels recursos obtinguts amb la gestió tèxtil a programes socials que desenvolupa la mateixa Regidoria de Convivència”.En aquest sentit, doncs, l’Ajuntament del Vendrell podrà disposar d’un total de 350 kg anuals de roba usada que podrà emprar per cobrir les necessitats de famílies en risc d’exclusió social i que s’obtindran dels punts de recollida següents:

1. Plaça d’Alexandre Riquer, s/n

2. Carrer d’Apel·les Fenosa, 12

3. Avinguda de la Muntanyeta, s/n

4. Camí de les Torretes

5. Carrer de Colom, s/n

6. Avinguda de Sant Vicenç, 10

7. Plaça del Pessebre, s/n

8. Carrer de l’Onze de Setembre, 27

9. Via de la Comunicació Social, s/n

10. Avinguda del Ferrocarril, s/n

11. Carrer de l’Estiu (amb carrer de la Tardor)

12. Carrer de les Bòbiles (amb carrer de Puig i Llagostera)

Paral·lelament a l’activitat de recollida selectiva, l’acord assolit estableix una sèrie d’accions destinades al foment del reciclatge. Aquestes inclouen accions de sensibilització com xerrades, conferències o campanyes per informar els vendrellencs i vendrellenques sobre la importància de la recollida selectiva de roba i la ubicació dels contenidors.

A més, l’Ajuntament del Vendrell ha rebut un Premi de Reciclatge Tèxtil de mans de la responsable de l’àrea de Recollida a Catalunya d’Humana, Mariana Franzon. El guardó és un reconeixement a la col·laboració dels ciutadans en l’àmbit del reciclatge tèxtil i la cooperació al desenvolupament.



©2019 Ajuntament del Vendrell