11-19 club pacte alcaldes1 250El passat dilluns 18 de novembre, en el marc de lSmart City Expo World Congress,el regidor d’Enllumenat Urbà i Eficiència Energètica, Jaume Escarré, va participar en l’acte de constitució del Club del Pacte d’Alcaldes de Catalunya, del qual formen part ajuntaments adherits al Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible, la Generalitat de Catalunya, els consells comarcals i les agències d’energia.

Aquest Club és una eina per crear i compartir una visió comuna i donar suport al desenvolupament de les accions prioritàries en l’àmbit de l’energia i de cohesió territorial descentralitzada. El seu objectiu és és facilitar l’intercanvi de les millors pràctiques en l’àmbit de l’energia i fomentar el contacte entre autoritats locals i els agents interessats del territori. La comissió de coordinació del Club està integrada per les diputacions i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat i el CILMA.

A part del Vendrell, altres municipis i entitats que de moment han confirmat l’adhesió al Club són Barcelona, l’Estany, Figueres, Lleida, Manresa, el Prat de Llobregat, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Ordis, Granollers, Tarragona i l’ACM.

En el ple del passat 30 de setembre es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament del Vendrell al Pacte d’Alcaldes per l’Energia Sostenible amb el compromís per lluitar contra el canvi climàtic i promoure una energia local sostenible. Amb l'adhesió al Pacte, l’Ajuntament del Vendrell va assumir els següents objectius:

-Reduir les emissions de CO2 un 20 % l’any 2020.

-Elaborar un PAES (inventari d’emissions i accions) i executar accions.

-Presentar un informe de seguiment biennal.

-Organitzar activitats de sensibilització dedicades a l’energia.


Fins ara, els esforços principals de la Regidoria d’Enllumenat Urbà i Eficiència Energètica s’han dirigit cap als consums de les instal·lacions i dels equipaments municipals. Ara, el repte s’estén cap al consum domèstic i el transport a fi d’avançar cap a un ús més equitatiu dels recursos. “Amb l’adhesió al Club del Pacte d’Alcaldes, podrem fer intercanvi d’experiències, incidències i solucions per tirar endavant plans específics d'estalvi energètic”, ha dit Jaume Escarré.



©2019 Ajuntament del Vendrell