10-31 rp programa escoles webL'Ajuntament del Vendrell ha presentat el programa escolar "Repte Baix Penedès", organitzat pel Consell Comarcal i EcoBp, amb l'objectiu d'involucrar directament els infants de sisè de primària en l'increment dels nivells de recollida selectiva en la població.

Segons el regidor de Gestió de Residus, Jaume Domingo, "l'objectiu del programa és que els mateixos infants esdevinguin un motor més del canvi en les actituds i els hàbits de les famílies del municipi".

Per aconseguir-ho, s'ha elaborat un joc d'observació i creativitat que es durà a terme a totes les escoles públiques vendrellenques i d'altres poblacions de la comarca. En total, els participants prendran part de cinc sessions de treball a classe durant les quals se'ls mostrarà de quina manera beneficia el reciclatge i com perjudica no dur-lo a terme. Aquests coneixements es completaran amb un treball de camp que portarà els nens i nenes a descobrir quines són les problemàtiques que dificulten els hàbits associats a la recollida selectiva i a proposar solucions creatives.

Tal com exposava el regidor durant la presentació del programa, "el consistori té el compromís d'implementar aquelles idees provinents del treball dels alumnes de sisè de primària de la població que es consideri que poden assolir un major èxit". El programa es clourà aquest proper 13 de desembre amb una activitat comarcal que aplegarà totes les escoles participants per conèixer i posar en valor la feina dels alumnes. Domingo ha volgut destacar que aquesta proposta "suposa un pas endavant fonamental per implicar el conjunt de ciutadans en la causa de la recollida selectiva. Els nens i nenes influeixen directament en les seves famílies i en els seus hàbits, i tot ajut és important per assolir els reptes que ens hem marcat: fomentar la coresponsabilitat i la millora de la recollida selectiva".

Igualar les xifres catalanes
El "Repte Baix Penedès" al qual s'inscriu el programa escolar té com a principal objectiu situar les xifres del Vendrell, i del conjunt de la comarca, als nivells de la mitjana catalana. La primera fase d'aquest procés ha quedat finalitzada amb la renovació i l'ampliació del parc de contenidors per facilitar-ne la utilització. En aquesta segona fase, el treball se centra en la conscienciació de la ciutadania per a la seva implicació en la millora del reciclatge.



©2019 Ajuntament del Vendrell