10-13 rp actes pau casals 250Pau Casals va morir a Puerto Rico el dia 22 d’octubre de 1973 i enguany se celebra el 41è aniversari de la mort del Mestre. Al Vendrell, l’Associació Musical Pau Casals, juntament amb els Amics de l’Orgue, la Casa nadiua de Pau Casals i la Vil·la Museu Pau Casals, han organitzat diversos actes per commemorar la seva mort.

El dimecres 22 d’octubre, a les 10 h i a les 12 h, es farà una Ruta Pau Casals, amb visites a la Casa nadiua de Pau Casals –lloc de trobada i inici de la ruta–, l’església parroquial i el cementiri. Aquest mateix dia, d’11 h a 13 h, Televisió El Vendrell farà un programa en directe des de la plaça Nova, on hi ha el monument de Pau Casals; a les 17 h, al cementiri, es farà l’ofrena floral a la tomba del Mestre, i a les 18 h, a la plaça Nova, es projectarà el discurs de Pau Casals a l’ONU i tindrà lloc l’actuació del Cor de Veus Blanques amb acompanyament del grup de violoncels de l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC). Així mateix, el divendres 24 d’octubre, a les 21 h, a l’església parroquial, es farà un concert a càrrec de l’Escolania de Montserrat.


El cap de setmana del 25 i 26 d’octubre es faran jornades de portes obertes a la Vil·la Museu Pau Casals i a la Casa nadiua del Mestre. Dissabte, a la Vil·la Museu Pau Casals, a les 11.30 h i a les 17.30 h, es faran visites guiades als espais que habitualment no es poden veure en la visita del museu, com el despatx de Pau Casals o la seva col·lecció d’art.


D’altra banda, l’Associació Musical Pau Casals ha aprofitat l’ocasió per presentar el cicle de conferències de la tardor, que tindran lloc els dimarts de novembre, a les 20 h, a la Sala Polivalent de l’EMMPAC i seran les següents:

- 4 de novembre, “Le Sacre i Chanel 5. Una estrena amb escàndol inclòs”, a càrrec de Josep M. Escribano;

- 11 de novembre, “Els orgues de les comarques de Tarragona”, a càrrec de Fina Anglès i Jordi Vergés;

- 18 de novembre, projecció del documental Quan sents larpa. Rosa Balcells (1914-1997). El centenari duna artista, que clourà amb un concert d’arpa a càrrec d’Olga Benito, néta de Rosa Balcells,

- i 25 de novembre, “Pau Casals i Antoine de Saint-Exupéry. Dos camins per la pau”, a càrrec de Joan Manuel del Pozo.

Díptic



©2019 Ajuntament del Vendrell