10-14 imatge campanya gossoswSota el nom "Ell no pensa... i tu?", es presentava ahi al matí a l'Ajuntament del Vendrell la nova campanya municipal destinada als propietaris de gossos de la població. La iniciativa consistirà en el repartiment de bosses per a la recollida d'excrements, que els amos dels animals degudament censats poden obtenir adreçant-se a l'Ajuntament.

Aquests rebran, a més, un fullet en què es recorda el que dicta l'Ordenança de Civisme i Convivència pel que fa a la presència de gossos a la via pública i les sancions que la infracció pot comportar, que es poden considerar lleus, greus o molt greus, amb imports de 750, 1.500 i 3.000 euros respectivament.

En aquest sentit, el regidor de Convivència i Civisme, Jaume Domingo, ha volgut destacar que "els excrements a la via pública suposen una greu problemàtica, sobretot als parcs infantils i a les zones no urbanitzades de la nostra vila".

Domingo també ha volgut demanar la col·laboració ciutadana pel que fa a la co-responsabilitat en aquest sentit. "Cal que la gent conscienciada i que ho fa bé cridi l'atenció a aquells que no ho fan, als incívics".

Comportaments incorrectes
Un dels principals aspectes sobre el qual fa incidència la campanya és la prohibició existent d'abandonar les deposicions dels animals als espais públics, que han de ser obligatòriament recollides en bosses i dipositades als contenidors. En tot cas, "Ell no pensa... i tu?", també apunta a d'altres comportaments prohibits, com són permetre que els gossos beguin directament a les fonts; alimentar-los a la via pública; permetre'ls l'accés a instal·lacions i edificis públics o no netejar les miccions a les façanes dels edificis i al mobiliari urbà.

Díptic campanya



©2019 Ajuntament del Vendrell