Exposicions, presentacions de llibres, activitats infantils, conferències i tertúlies literàries són algunes de les propostes que des de la Biblioteca Pública Terra Baixa s’han programat per al mes d’octubre. Un calendari farcit de propostes interessants tant per al públic adult com per als infants.

ACTIVITATS PER ALS ADULTS...

La primera de les propostes es podrà gaudir del 3 al 31 d’octubre, i consisteix en l’exposició “Bibliomirades”, una mostra dels treballs que han realitzat sobre la lectura els alumnes d’Educació Visual i Plàstica de l’IES Ernest Lluch de Cunit, coordinats per la professora i artista plàstica Montserrat González Papiol. L’acte oficial d’inauguració de l’exposició es farà el dijous 9 a les 19 h. El mateix dijous dia 9, a les 19.30 h, tindrà lloc la xerrada “Llibres de llibres”, a càrrec del professor de la Facultat de Formació del Professorat, Didàctica i Organització Educativa Jordi Quintana Albalat. L’activitat proporciona un recurs didàctic especialment destinat al professorat i als lectors adults.

Una altra activitat destinada al públic adult serà la conferència “1714-2014: les relacions Catalunya-Espanya”, a càrrec de Ramon Arnabat i Mata. Tindrà lloc el dimecres 22 a les 19.30 h i està organitzada per l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Les activitats pel públic adult es completen amb dues propostes protagonitzades pels llibres. La primera serà el dimecres 15, a les 19.30 h, i consistirà en la presentació del llibre Raras pero interesantes, a càrrec de María Guerrero, vicepresidenta de l’Associació Espanyola de Linfangioleiomiomatosi (AELAM). Pel que fa a la segona proposta, serà l’habitual trobada dels integrants del Club de Lectura de la biblioteca, que celebraran la seva tertúlia mensual el dimecres dia 29, a les 19.30 h, per parlar de La noia de la perla, de Tracy Chevalier, sota la moderació de Neus Oliveras.

... I ACTIVITATS INFANTILS

Pel que fa al programa d’activitats infantils, la primera proposta tindrà lloc el dijous dia 9, a les 18 h, i consistirà en una xerrada que permetrà als nens i nenes conèixer “com es fa la revista dels Súpers?”, a càrrec de Cecília Lorenzo, coordinadora de la revista. Aquesta trobada està adreçada als infants a partir de 7 anys i cal fer inscripció prèvia a la biblioteca, ja que les places són limitades.

I també de gran interès serà l’original Hora del Conte d’aquest mes, que anirà a càrrec de l’il·lustrador i dibuixant Josep Maria Rius i Ortigosa, més conegut pel sobrenom de Joma, i que porta per títol Hi havia una vegada els llibres. L’activitat consistirà en una presentació màgica de llibres poema que explicaran què són i han estat els llibres. Adreçada a nens i nenes de 5 a 10 anys, tindrà lloc el dijous 16 a les 18 h i també caldrà fer inscripció prèvia, ja que les places són limitades.



©2019 Ajuntament del Vendrell