09-23 donacio documentacio pau padro 03 webEl 23 de setembre ha tingut lloc, a la seu de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, l’acte de donació de la documentació del polític i sindicalista Pau Padró Cañellas (el Vendrell, 1891- Prada de Conflent, 1950) per part de la seva néta Josie Padró Ponsa a l’Ajuntament del Vendrell. L’acte de signatura ha comptat amb la presència de Martí Carnicer, alcalde del Vendrell; Albert Solé, regidor de Cultura; Josie Padró, donant de la documentació, i Nati Castejón, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès.


La documentació objecte de donació és fruit de l’activitat sindicalista i política de Pau Padró com a president de la Unió de Rabassaires de Catalunya des de l’any 1932 i com a conseller del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’exili a França, l’any 1946. Entre la documentació conservada destaca una col·lecció de diaris i premsa publicada a l’exili (1923/1950), una important sèrie de correspondència (1937-1950) amb personatges destacats de la política, documents de la Unió de Rabassaires de Catalunya i informes elaborats pel Govern de la Generalitat de Catalunya a l’exili (1945-1949).


Ara aquesta documentació pot ser consultada per tothom que ho desitgi a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès, que la classificarà i la inventariarà.



©2019 Ajuntament del Vendrell