09-18 imatge mobilitatDel 22 al 29 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema "Fem el carrer més nostre", la Setmana del 2014 proposa una cerca de noves formes de mobilitat i allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular cap a un transport més sostenible, segur i saludable.

Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d'activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l'aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit.

Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure's en bicicleta per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

Sota el lema "Mou-te amb el Vendrell", per iniciativa de la Regidoria de Via Pública, Mobilitat i Transport i la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, l'Ajuntament del Vendrell s'ha adherit per tercer any consecutiu a aquesta Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i s'han programat les activitats següents:

Dissabte 27 de setembre, caminada popular
A les 9 h a la plaça Vella
No cal inscripció prèvia
Hi col·labora: Grup Muntanyenc de La Lira, Patronat Municipal d'Esports i Temps en Xarxa-Banc de Temps del Vendrell

Itinerari: pl. Vella (sortida), c. Major, Portal del Pardo, c. Quatre Fonts, c. Cristina Baixa, ctra. Sant Vicenç, c. Salvador Estalella (amb arribada a Sant Vicenç de Calders per esmorzar), c. Roques, bosc de Sant Vicenç, camí del Trull, pont de l'autopista, camí de l'autopista, camí de Mas d'en Gual, Pi del Gaspar, camí dels Dos Turons, túnel de l'autopista, torrent Cullerer, c. Rasa d'en Solà, pont de la Riera de la Bisbal, c. Carnisseria i pl. Vella.

Dissabte 27 de setembre, sortida cultural: "Vols que t'expliqui coses del teu poble?"
A les 11 h, recorregut per les platges, la vila i la història del Vendrell. Servei de bus gratuït
Inscripcions: Museu Deu (977 66 63 08 / museudeu@elvendrell.net)
Organitza: Museu Deu
Hi col·labora: Autocars del Penedès, SA

Diumenge 28 de setembre, marxa nòrdica
De 9 h a 12 h, inici a la via verda (monument dels Castellers)
Inscripcions: Patronat Municipal de Turisme (977 68 00 10 / turisme@elvendrell.net)
Hi col·labora: Patronat Municipal de Turisme

Diumenge 28 de setembre, pedalada popular: "Fem esport en família pels camins del Vendrell"
A les 10 h, al Patronat Municipal d'Esports
Inscripcions: Patronat Municipal d'Esports (tel. 977 663 752 / gerencia.elvendrellesport@gmail.com)
Hi col·labora: Patronat Municipal d'Esports i Penya Ciclista Baix Penedès

Concurs fotogràfic Instagram: Apunta't al CLIP MOB!
Aquest concurs s'articula publicant fotografies d'elements de transport i mobilitat diferenciadors i identificables de Catalunya amb l'etiqueta #mobilitat2014 a la xarxa Instagram.
La convocatòria i les bases també es poden trobar a les xarxes socials del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, al web www.gencat.cat/mobilitat i al portal www.mobilitat.net.

Circula amb seguretat: la bicicleta
La Regidoria de Mobilitat, amb la col·laboració de les regidories de Governació i d'Ensenyament, durà a terme un programa enfocat a l'educació viària per a nens i nenes de 4t i 5è de les escoles del Vendrell. S'impartiran unes xerrades informatives enfocades a reduir l'accidentalitat mitjançant la disminució dels comportaments de risc.

La regidora de Via Pública, Mobilitat i Transports, Elisabet Rodríguez, ha explicat que aquesta activitat combinarà formació teòrica a les aules i un circuit al pàrquing del Pèlag. Per a les escoles de Coma-ruga, l'activitat es farà a la pista de l'Escola Pla de Mar, on els nens i nenes podran posar en pràctica tot el que han après a les sessions teòriques. La regidora de Mobilitat subratlla "com n'és, d'urgent i necessari, treballar des de les escoles per reconfigurar l'espai de circulació que compartim a la via pública, per recuperar el sentit social de la cura d'un mateix i dels altres, conscienciant i transmetent la convivència".

Per a més informació: http://www.elvendrell.net/setmana-de-la-mobilitat-sostenible-i-segura-cid-947 i al telèfon 977 166 413.



©2019 Ajuntament del Vendrell