09-01 Conveni Paisatge genis2wL'Ajuntament del Vendrell, a través del Patronat Municipal de Turisme, ha signat aquest dilluns 1 de setembre la renovació corresponent a l'anualitat 2014 del conveni de col·laboració territorial per al desenvolupament del projecte "El Paisatge dels Genis".


"El Paisatge dels Genis" és un producte de turisme cultural de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, impulsat per potenciar una oferta turística que aprofita el potencial de la vinculació de Pablo Picasso, Joan Miró, Antoni Gaudí i Pau Casals amb el territori d'Horta de Sant Joan, Mont-roig, Reus i el Vendrell. Són centres culturals de la Ruta el Gaudí Centre a Reus, el Centre Miró a Mont-roig, la Casa nadiua i la Vil·la Museu Pau Casals al Vendrell i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan.
Segons les dades obtingudes per l'oficina tècnica del Paisatge dels Genis, els visitants dels centres culturals de la Ruta del Paisatge dels Genis es van incrementar un 4,3% el 2013 respecte al 2012, arribant a una xifra que suposa un increment del 22,1% des de la posada en marxa de la Ruta del Paisatge dels Genis a finals de 2011.


Pel que fa a les accions que es duen a terme durant aquest any 2014, s'han activat campanyes de promoció als portals especialitzats en oci per a famílies catalanes Petit Explorador, Sortir amb nens i Demà Sortim, així com als portals turístics Tripadvisor i Atrapalo, per captar el turista familiar de proximitat.

En aquest últim portal, ja es pot adquirir la Targeta Genial de la Ruta, que és una multientrada que dóna accés als centres d'interpretació de la Ruta, així com als avantatges i les promocions especials dels establiments col·laboradors –restaurants, allotjaments i empreses de serveis i activitats– de la xarxa del Paisatge dels Genis (s'ha editat una nova guia de promocions 2014).

També s'han intensificat esforços per a la captació del mercat francès, atenent els bons resultats registrats per aquest mercat de proximitat l'any 2013. Es tracta d'un turista madur que viatja en transport particular, consumidor de cultura i que realitza estades curtes. En aquest sentit, la Ruta del Paisatge dels Genis, que fonamenta el seu interès en valors culturals no climàtics, permet generar fluxos de visitants de caire desestacionalitzador.
La revista CAP Catalogne, loisirs et escapades en pays catalan va publicar en la seva edició del mes d'abril un reportatge sobre la Ruta del Paisatge dels Genis.

CAP Catalogne, que tracta el turisme, el consum i la cultura catalana, s'edita mensualment en francès i reparteix 45.000 exemplars entre quioscos, oficines de turisme, subscriptors, hotels, etc., a la zona del Llenguadoc-Rosselló de França, així com 10.000 exemplars a la ciutat de Tolosa de Llenguadoc.


A més, la Ruta del Paisatge dels Genis va participar, a l'abril al workshop TGV-Barcelona, al qual van assistit operadors turístics francesos de producte principalment cultural. Aquestes accions promocionals donen continuïtat a la línia d'atracció del mercat francès engegada amb l'organització d'un viatge de premsa celebrat a l'octubre de 2012 per a periodistes francesos, i amb l'assistència el febrer de l'any passat, al workshop celebrat al Centre Pompidou per a la presentació de la Ruta a operadors de turisme cultural.


D'altra banda, un altre objectiu per al 2014 és fer arribar la proposta de la Ruta dels Genis al món cultural de proximitat a través de col·lectius i associacions culturals, escoles d'art, museus i centres d'interpretació. En aquesta línia, s'han iniciat contactes amb les principals empreses de guiatge cultural de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre.

Finalment, el gran repte de la Ruta per al 2014 és la inclusió de l'oferta en operacions turístiques, per a la qual cosa l'oficina tècnica està treballant en l'edició dels catàlegs d'activitats específiques per a grups en català, castellà, anglès, francès i rus. Aquest material constituirà el book de venda per a la comercialització de la Ruta al workshop Buy Catalunya, organitzat per l'Agència Catalana de Turisme que se celebrarà a Barcelona el mes d'octubre, al qual assistiran els principals operadors turístics que programen Catalunya. Alhora, també es presentarà al workshop In&Out Costa Daurada el mes de novembre, dirigit als receptius de Costa Daurada i Terres de l'Ebre que programen excursions per als seus clients durant les seves estades en aquestes destinacions.

Més informació:  http://www.elpaisatgedelsgenis.cat



©2019 Ajuntament del Vendrell