Josep Maria Escalona i Canyet 2wEl XXXIV cicle "Els orgues de Catalunya", que organitza l'Associació Catalana de l'Orgue, serà també present al Vendrell amb un concert a l'orgue de l'església aquest proper divendres 29 d'agost, a les 10 del vespre. El concert anirà a càrrec de l'organista Josep M. Escalona, organista de la catedral de Barcelona i de la parròquia de Torroella de Montgrí, i professor d'orgue i d'harmònium del Conservatori de Girona.

 

El cicle "Els orgues de Catalunya", que va començar l'any 1981, té com a objectiu dignificar els orgues històrics de Catalunya, vetllar per la seva conservació i possibilitat almenys un concert, durant aquest cicle que s'escampa arreu del país.

El programa que ha preparat Escalona per al concert al Vendrell conté les obres següents: de Johann Sebastian Bach (1685 - 1750), el Concert en la menor, BWV 593 i Toccata i fuga en fa major, BWV 5; de Rafael Subirachs i Ricart (1902 - 1977), Fantasia sobre un tema popular (Sant Ramon de Vilafranca); de Camil Geis i Parraguera (1902 - 1986), In Nativitate Domini (El desembre congelat, El cant dels ocells, Fum, fum, fum), i de P. Robert de la Riba, Sardana.

Escalona va ser format organísticament amb Montserrat Torrent i Maria Nacy al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. També és llicenciat en Història de l'Art i és secretari de l'Assemblea Territorial de Sant Gregori (ANC). Ha fet concerts als Països Catalans, a Sardenya, al País Basc i a Castella, i ha enregistrat el disc De canya i de canons, amb tenora.

Ha dirigit gran part de la seva activitat a la divulgació de l'orgue, ja sigui mitjançant publicacions, sessions per a la mainada o bé promovent l'orgue en altres àmbits, com la instal·lació d'un orgue en un auditori, el de la Casa de Cultura de Girona.



©2019 Ajuntament del Vendrell