08-18 Julius Berger baixa 250El proper dissabte 23 d’agost, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, el concert del violoncel·lista Julius Berger tancarà la programació del 34è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC) amb la interpretació de la Suite núm. 3 per a violoncel BWV 1009 de J.S. Bach. Cal recordar que el concert inaugural del FIMPC també va anar a càrrec d’un altre violoncel·lista, Amit Peled, que en aquella ocasió va interpretar una altra suite per a violoncel de J.S. Bach, la número 1. D’aquesta manera, el FIMPC, un dels festivals de més prestigi del país, continua homenatjant Pau Casals, gran violoncel·lista i profund humanista, amb el violoncel i les obres compostes per a violoncel.

Julius Berger és, sense cap dubte, un gran violoncel·lista i ha estat aclamat per la crítica per la seva perfecció tècnica, les seves fascinants interpretacions i la seva passió en la creació musical. Aquest violoncel·lista alemany ha actuat com a solista en diverses de les principals orquestres, incloent gires amb la Bamberg Symphoniker, les Filharmòniques de Tòquio i Varsòvia, l'Orquestra Kibbutz d'Israel i el conjunt iPalpiti. Se l’ha pogut escoltar en les principals sales de concerts d'Europa i en festivals com el Rheingau Musik, Berliner i Wiener Festwochen, Lockenhaus, Salzburg, Tardor de Varsòvia i Takefu. A Amèrica del Nord, Berger ha actuat a Nova York, Washington DC, Atlanta, Chicago, Los Angeles, San Diego, San José i Montreal.

Julius Berger ha dedicat una part important del seus concerts i enregistraments al redescobriment de les obres completes per a violoncel de Luigi Boccherini i Leonardo Leo, així com les obres més antigues escrites per a violoncel: la Ricercari de Gabrieli i Antonni. Ha obtingut una lloança mundial pels enregistraments de violoncel i piano d'obres de Paul Hindemith, obres de violoncel i orquestra de Bloch, Bruch, Dvorak, Strauss, Elgar i altres, i també per obres contemporànies de Cage, Hosokawa, Hölsky i Gubaidulina.

Nascut a Augsburg el 1954, Julius Berger va estudiar amb Walter Reichardt i Fritz Kiskalt a la Musikhochschule de Munic, amb Antonio Janigro al Mozarteum de Salzburg, i amb Zara Nelsova i a la Universitat de Cincinnati.

Actualment és el director artístic del Festival d’Asiago (Itàlia) i de l’Eckelshausener Musiktage.
També és president del jurat del Concurs de Violí Leopold Mozart i ha estat membre del jurat de nombroses competicions internacionals i de la Beca Pau Casals que atorga la Fundació Pau Casals.

El programa del concert és:

Kol Nidré per a violoncel sol (arr. J. Berger) de MaX Bruch; Suite núm. 3 per a violoncel BWV 1009 de J.S. Bach; 10 Preludes (1974) de Sofia Gubaidulina, i El cant dels ocells.    

 

Per a més informació: Auditori Pau Casals, tel. 977 68 34 68.



©2019 Ajuntament del Vendrell