08-11 Rudin cello baixa 250El proper dissabte 16 d’agost, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals, dins de la programació del 34è Festival Internacional de Música Pau Casals, tindrà lloc un concert de l’Orquestra Camerata XXI juntament amb el violoncel·lista rus Alexander Rudin, en què la nit serà el tema general de les peces que s’interpretaran ja que la primera part del programa conté les obres següents: Danses nocturnes de Don Joan Quixote, d’A. Sallinen, i Nocturn per a violoncel i cordes, de P.I. Txaikovski (1840-1893). És en aquesta part del concert que intenvindrà el violoncel·lista Alexander Rudin.

Aullis Sallinen és un dels compositors finlandesos més rellevants del segle XX i potser també ho serà del XXI, ja que als seus 79 anys segueix component sense parar. Fins ara ha signat sis òperes, vuit simfonies i desenes d’obres de cambra, concerts, etcètera. L’any 1981 el govern del seu país li va atorgar una pensió vitalícia perquè es pogués dedicar plenament a la composició. L’obra Danses nocturnes de Don Joan Quixote és —com ja apunta el seu títol— un divertiment en el que es barregen imatges de dos dels grans personatges de la literatura europea —Don Quixot i Don Joan—, amb els seus servents Sancho Panza i Leporello, i que es basa en una successió de moviments de dansa a través dels quals explora la veu solista del violoncel.

El violoncel·lista i director moscovita Alexander Rudin es va graduar al 1983 a la Russian Gnesin Academy of Music. Va guanyar forces premis i concursos de violoncel, entre d’altres a Praga, Leipzig, Florencia, i Moscou. És un dels artistes més destacats de l’escena musical russa actual. També és profesor del Moscow Conservatory. Ha enregistrat més de trenta discs. I és director de Moscow Musica Viva. Ha actuat al Festival Internacional de música Pau Casal” els anys 1990, 2002 i 2004.

I a la segona part, l’Orquestra Camerata XXI interpretarà la Serenata per a cordes, d’A. Dvorak.

L’Orquestra Camerata XXI fa una important feina a les comarques de Tarragona i arreu del país, i que ja ha fet dues gires al Japó. El seu director és Tobias Gossmann, que va néixer a Siegen (Alemanya). Va cursar els estudis professionals a la University of Music and Performing Arts de Viena, on estudià violí, piano i direcció orquestral. Aquesta prestigiosa institució li concedí el diploma artístic amb els més alts honors. L’Orquestra Nacional de Tailàndia el convidà a dirigir una nit de gala a Bangkok per a celebrar el 70è aniversari de Sa Majestat, la Reina Sirikit de Tailàndia. El 2003 fou nomenat Director Musical i Director Principal de l’Orquestra Simfònica CAMERATA XXI.


Més informació:
Auditori Pau Casals, tel. 977 68 34 68.



©2019 Ajuntament del Vendrell