07-29 rp festapirata botes vi 01 250El cap de setmana del 9 i el 10 d’agost, l’espai conegut popularment com “la plaça de les palmeres” del barri marítim de Sant Salvador acollirà una Festa pirata que rememorarà els atacs de pirates moriscos que havia patit la platja de Sant Salvador a l’època medieval, un dels motius pels quals es va traslladar la població cap a l’interior. Cal recordar que Sant Salvador, al voltant de la seva ermita romànica, va ser l’origen del Vendrell que coneixem avui.

D’altra banda, també hi haurà un espai dedicat als vins del Baix Penedès, amb el qual, sota el títol de Bótes i vi, es vol recordar l’antic port de Sant Salvador que, des del segle xviii fins al primer quart del segle xx, va tenir una important activitat d’exportació de vi i aiguardent, i d’importació de fusta i cèrcols per als boters de la zona, entre d’altres productes.

La Festa pirata es desenvoluparà entre les 12 del migdia i les 11 de la nit, amb parades d’artesans, ecoatraccions, jocs, tallers i concerts. I entre les 12 del migdia i les 3 de la tarda i entre les 6 de la tarda i les 11 de la nit, es podran fer tastets gastronòmics i de vins de cellers del Baix Penedès a l’espai de Bótes i vi.

Amb aquest esdeveniment lúdic i festiu, ambientat per l’empresa TRADI Club, s’ofereix un atractiu més a les platges del Vendrell en ple estiu, tot recordant les arrels històriques de la nostra població.

Cartell de la Festa Pirata

Cartell de Bótes i vi



©2019 Ajuntament del Vendrell