07-28 Kepa JunkerawEl 26è Música a la Vila, el cicle de música tradicional que es fa al Vendrell, començarà el proper dimecres 6 d'agost, a les 22 h, a la plaça del Tívoli, amb el popular acordionista Kepa Junkera.

 

Música a la Vila té l'objectiu de donar a conèixer importants grups musicals que fan música tradicional i, al mateix temps, fer-ho en un espai obert, perquè afavoreixi que les persones que passegen pel carrer es trobin música en una nit d'estiu. Tot plegat, cada dimecres d'agost.

L'artista convidat per iniciar el cicle Música a la Vila 2014 és el popular acordionista Kepa Junkera. Kepa Junkera va néixer a Bilbao, l'any 1965. És compositor, productor i músic. Els seus treballs discogràfics han revolucionat el món del tradicional acordió diatònic basc (trikitixa) i de la música tradicional amb el tractament de les improvisacions o les diferents fusions d'estils, enriquint la música tradicional, en general, i la tradicional basca, en particular. Té una extensa discografia, des del seu primer treball publica el 1986 (Kepa, Zabaleta eta Motriku) fins al darrer del 2013, Galizia.

El treball Bilbao hora 00:00h (1998) fou un dels treballs més premiat i amb el qual se li atorgà el reconeixement, a nivell mundial, de la seva gran labor com a músic.

De la seva discografia cal destacar també la trilogia Etxea (2008), Kalea (2009) i Herria (2010); Habana Sessions (2009), gravat a l'Havana (Cuba), que barreja melodies basques amb cubanes acompanyat pel pianista Rolando Luna; Ultramarinos & Coloniales (2011), treball amb música composta totalment pel mateix Junkera, i, finalment, Athletic Bihotzez (2004), un cant molt especial al seu equip de futbol de tota la vida, l'Athletic Club de Bilbao.

El 26è Música a la Vila ha convidat per als altres dimecres d'agost Inxa Impro Quartet, Guillem Roma&Camping Band i Les Filomenes.



©2019 Ajuntament del Vendrell