07-28 Quartet Gerhard baixawEl Quartet Gerhard i el violoncel·lista Pau Codina seran els protagonistes del concert del proper 2 d'agost, a les 22 h, dins del 34è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC).

 

El Quartet Gerhard, format pels violinistes Judit Bardolet i Lluís Castán, per Miquel Jordà a la viola i per Jesús Miralles al violoncel, interpretarà una de les obres més interessants de L. van Beethoven, el Quartet en re major op. 18, obra que ocuparà tota la primera part del concert.

A la segona part, el Quartet Gerhard, acompanyat pel violoncel·lista Pau Codina, farà sentir el Quintet per a cordes en do major, de F. Schubert. Es tracta d'una obra grandiosa que depassa el llenguatge cambrístic per esdevenir quasi simfònic. La utilització de dos violoncels, en lloc de dues violes (que era el més habitual a l'època), contribueix a donar aquest efecte orquestral i permet que el primer violoncel esdevingui solista.

El Quartet Gerhard neix l'any 2010 influenciat i guiat pel mestratge del Quartet Casals. El quartet prossegueix la seva formació cursant un Màster de Música de Cambra a la Hochschule für Musik Basel amb el prestigiós violinista Rainer Schmidt (Hagen Quartett). El nom de la formació vol retre homenatge a la figura de Robert Gerhard, alumne d'Arnold Schoenberg, i un dels compositors catalans més reconeguts del segle XX.

Són els flamants guanyadors del premi "El Primer Palau" 2012 i han estat reconeguts per l'emissora Catalunya Música, que els considera el quartet nou talent 2013 i els atorga el premi 25 anys de Catalunya Música. Així mateix, són finalistes del prestigiós concurs internacional ICMC Hamburg d'aquest mateix any. També han obtingut el segon premi a la 76a convocatòria del concurs Permanente de Joventuts Musicals d'Espanya (2011), el primer premi en el XXII Concurs Intenacional de Música de Capellades (2011) i el primer premi del Concurs Internacional de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs (2010).

Pau Codina s'inicià amb el violoncel als 5 anys amb la professora Eulàlia Subirà a l'EMM de Manlleu. Estudià, posteriorment, a l'escola Yehudi Menuhin, la Guildhall School of Music & Drama de Londres i a la Chapelle Musicale Reine Elisabeth de Brussel•les, amb el professor Gary Hoffman. Ha actuat al Royal Festival Hall, Wigmore Hall, Saint Martin In the Fields i Palau de la Música Catalana, entre altres sales de concerts. I, com a solista, amb les orquestres RTVE, Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim i l'Orquestra Franz Liszt.



©2019 Ajuntament del Vendrell