07-04 observatori ocupacio roda premsawEl juny d'aquest 2014 s'ha tancat amb 4.100 persones aturades al Vendrell. Una xifra que constata una baixada progressiva de l'atur a la nostra vila en els últims anys. En números totals, són 214 persones menys que el juny del 2013, 189 menys que el juny del 2012 i 10 menys que al juny de fa tres anys.


Segons dades de l'Observatori del Mercat Laboral de l'EINA, l'atur interanual al Vendrell es situa en xifres semblants a les que hi havia l'any 2010. La tendència, que també segueix el Baix Penedès i Catalunya, posa de manifest una evolució positiva pel que fa a la creació d'ocupació al municipi. No obstant això, segons el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, "seguim lluny de les xifres que hi havia abans del crac de la construcció".


Tal com detalla el regidor, el descens de l'atur té diverses raons, una d'elles, el descens de la població activa, "a causa de la gent que ha marxat a l'estranger a buscar feina, dels immigrants que han tornat al seu país, dels joves que tornen a estudiar o de les jubilacions i prejubilacions, entre altres". D'altra banda, també correspon a un augment de les contractacions. En concret, les contractacions fetes en els cinc primers mesos de l'any són superiors a les de l'any 2013; en total, s'han fet 400 contractes més. Tot i això, l'optimisme en aquest sentit és moderat, "ja que la majoria són contractes temporals i precaris, que requereixen de poca preparació i que fluctuen molt segons l'estacionalitat, en sectors com el comerç i el turisme", segons el regidor Kenneth Martínez. Això indica, segons ell, que és necessari que el Vendrell millori els sectors econòmics que generen uns llocs de treball més estables, consolidant un sector industrial més fort al municipi.
El regidor ha explicat que, en paral·lel, s'està treballant per atendre els col·lectius que tenen més dificultats per inserir-se laboralment, especialment els aturats de llarga durada i les dones, per evitar casos d'exclusió social. Això es fa, fonamentalment, a través de programes de formació i reciclatge.

 

Observatori del Mercat Laboral maig 2014



©2019 Ajuntament del Vendrell