07-01 wc gossos02 webA la rambla de Josep Cañas i Cañas s'ha instal·lat un vàter per a gossos, una prova pilot per mirar de reduir la presència d'excrements a la via pública.

Es tracta d'una instal·lació patentada per EG Estudis i Projectes, empresa de Terrassa, que incorpora també un orinador i una font d'aigua amb abeurador. Els tres elements estan connectats al clavegueram i les defecacions s'han de dipositar sense bossa. Això comporta un avantatge respecte al pipicà tradicional perquè el vàter per a gossos no requereix el manteniment de la retirada de la sorra amb els excrements.

El fet de posar-ho a la rambla de Josep Cañas i Cañas es deu al fet que en aquesta zona del Tancat s'ha detectat que la presència d'excrements a la via pública és molt problemàtica, sobretot en zones recentment urbanitzades que no estan habitades.

A l'Ajuntament del Vendrell no li ha suposat cap cost, ja que l'empresa ho ha instal·lat de forma gratuïta per poder-ho presentar a altres municipis. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat ha dit que "si la prova funciona, no descartem posar aquest tipus d'instal·lació en altres punts del municipi".

L'enginyer Enric Girona ha explicat que "aquest sistema es va dissenyar a partir d'un estudi sobre el comportament dels gossos que vam iniciar el 2005". Amb aquesta prova pilot que s'ha instal·lat al Vendrell s'espera trobar una solució per reduir la problemàtica dels excrements de gossos a la via pública.



©2019 Ajuntament del Vendrell