07-24 rutes webEl proper divendres 11 de juliol, a les 19.30 h, al pont de França, tindrà lloc l'inici de la cinquena edició de l'itinerari literari "Ruta Àngel Guimerà i el Vendrell", que anirà a càrrec de la professora de literatura catalana Neus Oliveras i que tindrà una durada aproximada de dues hores.


En aquesta ruta es recrea, a través de la visita als principals indrets de la vila i de la lectura de textos d'autors locals de l'època, la societat vendrellenca del segle XIX. El punt de trobada dels participants és el pont de França i la visita finalitzarà al Museu Fenosa, on es prendrà una copa de cava.

Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia a la Regidoria de Cultura a través del telèfon 977 66 56 84 o del correu electrònic visitesmuseus@elvendrell.net. També es poden fer inscripcions a través de la secretaria de l'Institut d'Estudis Penedesencs (IEP) al telèfon 93 892 19 79 o per correu electrònic: secretaria@iepenedesencs.org

El preu per persona és de 5 euros. Per als socis de l'IEP és de 3 € i també hi ha preus especials per als socis del TR3SC, Amics d'Els Clàssics i alumnes del Consorci de Normalització Lingüística.


En la ruta del dia 11 es podrà posar en pràctica la nova aplicació APP per a dispositius mòbils que ha creat l'associació Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català, de la qual forma part la Casa Museu Àngel Guimerà. L'aplicació, que porta per nom "Mapa Literari Català", compta amb una trentena de rutes literàries d'arreu dels Països Catalans que permeten resseguir el traçat vital o literari dels escriptors in situ, llegir fragments de la seva obra, mirar imatges que ens traslladen a la seva època i escoltar els textos de veus d'autors i actors reconeguts.


Descàrrega gratuïta de l'APP iOs

 



©2019 Ajuntament del Vendrell