06-04 junta seguretat 250La Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell va acollir ahir al migdia la reunió de la Junta Local de Seguretat, que ha confirmat un cop més l'efectivitat del treball conjunt entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal del Vendrell. Aquesta ha permès, segons el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, que els fets il·lícits al Vendrell baixessin un 2,5% en l'últim any.


En paraules de l'alcalde, Martí Carnicer, la situació al Vendrell en matèria de seguretat ciutadana està estabilitzada, amb una suau tendència a la baixa sostinguda. Tot i això, els diferents cossos de seguretat no abaixen la guàrdia i continuen dissenyant estratègies conjuntes per resoldre el màxim de fets delictius. A la Junta d'ahir també es va posar de relleu la disminució d'accidents greus de trànsit al municipi. En concret, es va destacar el fet que en l'últim any no s'hagi produït cap accident amb víctima mortal en vies urbanes.

La Junta Local de Seguretat també va servir per planificar les campanyes específiques dels propers mesos, com ara la lluita contra el top manta, que seguirà la línia de campanyes anteriors i que ha donat molt bons resultats. Sobre aquest tema, també es va destacar la posada en comú d'estratègies amb altres municipis costaners que també pateixen aquest tipus de venda il·legal. En el cas del Vendrell, des del 2011 fins a l'actualitat, s'ha reduït al voltant d'un 80% el nombre de venedors de top manta, combinant la presència policial intensificada i continuada amb accions de sensibilització i conscienciació de la població.

Un altre dels fronts en els qual es treballa des dels cossos policials i que es va posar de relleu a la Junta Local de Seguretat és el de les ocupacions d'habitatges buits, especialment, aquelles ocupacions que es produeixen amb violència.
La Junta també ha comptat amb l'assistència de la directora dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Rosanna Camps; del primer tinent d'alcalde, Benet Jané; del regidor de Governació, Joan Josep Nin; així com dels responsables de la Policia Municipal, dels Mossos d'Esquadra, del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil.



©2019 Ajuntament del Vendrell