05-27 rp millores campanar webAquesta setmana s'ha anunciat que es farà l'electrificació de les campanes de l'església parroquial del Vendrell perquè facin tocs programats, que fins ara es feien de forma manual, ja que, per diversos motius, se n'havien perdut molts i el campanar s'estava emmudint. Mossèn Joan M. Pradell va explicar que "el Consell Parroquial va creure oportú fer aquesta electrificació de les campanes per poder fer més tocs dels que es fan ara i perquè els veïns estimen el campanar i li volem donar vida".

Xavier Mercadé, del Grup de Campaners, va destacar que "es farà una intervenció rigorosa i escrupolosa per no afectar l'estètica del campanar". Es posaran dos tipus d'electromalls: uns que seran fixos per a les campanes de festes religioses i d'avís de les defuncions, i uns altres que es podran desconnectar per a les campanes que s'utilitzen per als tocs de les festes populars, els quals es continuarien fent de forma manual. Un dels principals tocs que es recuperaria seria el de l'àngelus, que es programaria amb unes hores fixes que fossin socialment acceptables, sobretot pel que fa al toc de la primera del matí, que correspon a la sortida del sol. L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va posar de relleu la importància de "poder recuperar de forma automatitzada tocs que ja no es podien fer i retornar-li, així, la veu al campanar".

Està previst que el diumenge 22 de juny, abans de la missa de les vuit del vespre, coincidint amb la festivitat del Corpus, es faci la inauguració i benedicció de l'electrificació de les campanes. Aquest mateix dia es presentarà la campana del Sometent, que estava malmesa i que s'ha recuperat per exposar-la de forma permanent a l'església amb una explicació sobre la seva història. Abans, el divendres 20 de juny, a dos quarts de nou del vespre, a la Sala d'Actes de la Parròquia, tindrà lloc la conferència "Campanes del Vendrell, passat i present", a càrrec del campanòleg Xavier Orriols.



©2019 Ajuntament del Vendrell