05-05 Trío RodinwL'Auditori Pau Casals obre les portes aquest proper dissabte 10 de maig a una nova edició del Cicle + Músiques, a les 22 h, amb la presència del Trio Rodin.

 

El Cicle + Músiques comprèn un total de quatre concerts programats per als mesos de maig i juny. Dos d'ells són d'orquestres: la Camerata XXI (17 de maig) i l'extraordinària presència de la Denver Young Artist Orchestra, dels EUA (19 de juny). I els altres dos concerts estan destinats a formacions de cambra: el Trio Rodin i el Brossa Quartet de corda (6 de juny), amb un concert que també forma part de la programació del Festival Internacional de Cinema de Roda de Berà.

El Trio Rodin va néixer l'any 2011 a la ciutat d'Utrecht (Països Baixos) amb el desig d'enfocar la seva carrera artística cap a la música de cambra. Està format per Carles Puig, violí; Esther Garcia, violoncel, i Jorge Mengotti, piano. El seu programa abraça una gran varietat d'estils, des del classicisme fins a la música actual.

El programa que interpretaran dissabte a l'Auditori l'integren les obres Piano trio Hob. XV n. 25 "Gypsy", de J. Haydn; el Piano Trio n. 3 op. 101, de J. Brahms; Les 4 estaciones porteñas, d'Astor Piazolla, i, per acabar el recital,l'obra de Kenji Bunch Intersections.

L'interès del Trio Rodin per la música dels nostres temps els porta a actuar al festival de música contemporània Gaudeamus Muziekweek 2013. Durant els anys 2012-2013 van ser els guanyadors de diversos concursos. Han rebut el Premi Storioni Festival Prijs 2013, així com el primer premi al XI Concurs de música de cambra "Montserrat Alavedra" (Terrassa). A més, han obtingut el segon premi al III Concurs Internacional de Villalgordo del Júcar i al XX Concurs de Música de Cambra Josep Mirabent i Magrans (Sitges). També han estat guardonats com a finalistes del X Concurs Internacional d'Arnuero i al XXIII Concurs Paper de Música de Capellades. Pel que fa a la seva activitat concertística, el Trio Rodin ha actuat en diversos escenaris d'Holanda, Espanya, Itàlia i Irlanda.

Amb l'objectiu d'aprofundir i ampliar la seva formació, decideixen continuar la seva carrera musical sota els consells del Trio di Parma a la Scuola Superiore Internazionale di Musica da Camara del Trio di Trieste (Duino, Italia).



©2019 Ajuntament del Vendrell