03-07 rpfutbolnet webUn any més la Fundació FC Barcelona ha ofert al Patronat d'Esports la possibilitat que els escolars del Vendrell participin en el projecte FutbolNet. Un cop valorades les avantatges que aquest projecte pot tenir a les escoles de Pla de Mar i Els Secallets i consensuat amb les seves directores, s'ha decidit implantar-lo en aquestes dues escoles, en horari extraescolar.

El projecte de FutbolNet, de la Fundació FC Barcelona té per objectiu principal l'educació en valors mitjançant la pràctica del futbol i altres esports. A part també es transmetran hàbits saludables, es promourà la igualtat de gènere i es fomentarà la cohesió i la inclusió social. És a través de la practica de l'esport que els nens podran aprendre i adquirir una sèrie d'hàbits de convivència indispensables en el seu procés de socialització.

Concretament els valors en els quals s'incideix són: l'esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l'ambició. Per assolir-ho es considera important involucrar també a les famílies en aquest procés d'aprenentatge amb algunes activitats. Els responsables del FutbolNet seran un coordinador i dos educadors/monitors. Aquests donaran atenció a un total de 40 nens i nenes, intentant que el 50% de l'alumnat siguin nenes, entre les dues escoles i el programa s'allargarà fins al juny. Avui pel matí ha tingut lloc la roda de premsa de la presentació d'aquest programa per part del Patró de la Fundació del FC Barcelona, Josep Maldonado, el regidor d'esports, Sergi Teruel, Maribel Farré, Daniel Alarcón, coordinador de FutbolNet i Josep Borrut, coordinador de Futbol Net al Vendrell.

El regidor d'esports, Sergi Teruel, amb el lema "Qui té valors, guanya" ha argumentat la importància d'aquest programa és transmetre aquests valors als nens i nenes de Coma-ruga, valors que identifiquen la política esportiva de la regidoria. Portar el programa als Barris Marítims ha estat per la detecció de mancança d'escolars al programa d'Escoles Esportives, Futbol Net donarà l'oportunitat de fer esport a 40 infants del Barris Marítims del Vendrell.

Josep Maldonado, com a representació de la Fundació del FC Barcelona, ha explicat els orígens d'aquest programa per part de l'expresident del FCB, Sandro Rosell amb l'objectiu d'educar en valors els nois i noies, la integració femenina,... en l'esport. Maribel Farré, directora d'un dels centres o s'implantarà aquest programa, Escola Els Secallets, ha agraït a l'Ajuntament i al Patronat d'Esports el fet de poder comptar amb l'escola per realitzar dita activitat, com també la possibilitat que es dona de practicar esport a nens i nenes que no ho poden fer per motius econòmics.

I la darrera intervenció ha estat de Daniel Alarcón on ha recalcat que el més important, són els valors que s'aprenen i no el resultat, com la igualtat de gènere amb la confecció d'equips mixtes.



©2019 Ajuntament del Vendrell