elvendrell 2008 webLa Generalitat de Catalunya ha donat llum verda a la sol·licitud de pròrroga excepcional per a quatre anys més del Pla de Barris per a la millora de barris, àrees i viles que requereixen una atenció especial. Amb aquesta nova pròrroga, el termini per enllestir els diferents projectes i programes presentats conclourà el 31 de desembre de l'any 2017.

En aquesta sol·licitud també s'han presentat una sèrie de modificacions perquè el pes dels programes socials del Pla de Barris del Vendrell sigui més important. En aquest cas, la Oficina de Gestió del Programa de Barris ha emès un informe favorable respecte a les propostes realitzades des de la Regidoria del Pla de Barris. Aquest resolució positiva permetrà una major inversió en projectes socials al municipi.

Amb el vistiplau d'aquesta pròrroga del Pla de Barris, l'Ajuntament del Vendrell podrà seguir donant continuïtat als programes socials i potenciar-los, tot i l'esforç que això representa, sobretot després de l'anunci que va fer la Generalitat de Catalunya el 2012 de no poder aportar el seu 50%. En aquest sentit, cal tenir en compte que la continuïtat dels programes socials suposa una disminució dels imports inicials previstos en programes d'inversió.

Laia Gomis, regidora de Pla de Barris, ha indicat al respecte que "la confirmació d'aquesta pròrroga del Pla de Barris per part de la Generalitat és, sense cap mena de dubte, una molt bona notícia pel Vendrell. Gràcies a les modificacions pressupostàries incloses en aquesta pròrroga podrem desenvolupar un conjunt d'actuacions centrades en les persones. Un Pla de Barris que serà més social i que destinarà més esforços en els sectors de la nostra societat més afectats per la crisi econòmica com són els joves, la gent gran, les dones i les persones sense feina".



©2019 Ajuntament del Vendrell