12-02 Activat2wL'EINA i la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell han posat en marxa un projecte pioner per tal d'aconseguir reorientar laboralment un dels col·lectius que més evidencia els estralls de la crisi econòmica: els perceptors de la renda mínima d'inserció (PIRMI). En concret, el projecte "Activa't" parteix de la idea que cal trencar la dinàmica de llargs períodes a l'atur en què es troben la majoria d'aquestes persones i que, atesa la seva cronificació, dificulta molt la seva inserció en el món laboral.


Des de Serveis Socials s'ha fet una selecció de les persones que poden acollir-se a aquesta primera edició del projecte, fonamentalment, atenint-se al seu perfil formatiu i professional. El grup de deu persones seleccionades rebrà una formació individualitzada i pràctica relacionada amb el món de les professions i després farà pràctiques (no remunerades) en empreses del municipi, per un màxim de 150 hores. L'Eina ha estat l'encarregada de cercar empreses voluntàries per participar en aquesta iniciativa i, de moment, n'ha trobat 8 d'interessades. El regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, ha agraït la implicació d'aquestes empreses, que amb el seu gest fan "una aportació social molt important".
Les estades formatives permetran als participants l'adquisició de noves habilitats i competències en l'àmbit professional seleccionat i en les competències bàsiques necessàries per formar part de nou de la vida activa professional.
El regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, ha ressaltat el treball transversal entre L'Eina i la Regidoria de Serveis Socials per tirar endavant aquest projecte que, segons ha dit, "mostra de nou la solidaritat del Vendrell".
Les empreses que col·laboren en el projecte són: Aluminios Rayma; Carrefour Market Vendrell; Àrea de Guissona, Maldonado&Padró, Advocats SCP; Le Petit Detail; Botigues Punt de les Pintures; A Casa, serveis d'atenció a domicili, i Jaestic. Les estades formatives es duran a terme, principalment, durant aquest mes de desembre i principi de gener.



©2019 Ajuntament del Vendrell