La proposta d'adscripció dels centres de primària del municipi als tres instituts de secundària, elaborada per la Inspecció d'Educació i la Regidoria d'Educació, a instàncies del Departament d'Ensenyament, es va presentar el passat 6 de novembre als representants de cada centre (direcció, docents i famílies) i al Consell Escolar Municipal per a la seva discussió, a la qual han pogut presentar al·legacions. La proposta s'ha elaborat a partir dels criteris que marca la normativa. En concret, que el nombre d'alumnes dels centres de primària adscrits cobreixin l'oferta de cada institut, la distància entre centres i que cada institut contingui de manera equilibrada la diversitat i pluralitat socioeconòmica de l'alumnat del municipi. L'adscripció d'un centre de primària a un institut dóna un dret de preferència, però en cap cas impedeix l'opció de les famílies de sol·licitar plaça en qualsevol altre.

La proposta d'adscripció dels centres de primària als instituts persegueix l'objectiu, juntament amb altres mesures, d'ajudar a superar els problemes que té avui la secundària al municipi: un desequilibri de les preinscripcions entre els tres instituts, que provoca que sigui un sorteig el que finalment determina l'institut on estudien els alumnes, i el més important, uns resultats acadèmics inferiors respecte a la mitjana catalana dels alumnes quan acaben l'ESO i un percentatge superior de fracàs escolar. L'adscripció permet que els alumnes de primària facin una transició més gradual a la secundària i una major coordinació entre escoles i instituts, que hauria de repercutir en la millora dels resultats acadèmics.

La proposta preveu la següent distribució:
1) INS Mediterrània: escoles Àngel Guimerà i La Parellada (Santa Oliva)
2) INS Andreu Nin: escoles Àngels Garriga, Els Secallets i Pla de Mar
3) INS Baix Penedès: escoles Pau Casals, Teresina Martorell i Marta Mata

En aquests moments s'estan estudiant les al·legacions presentades abans de concloure una proposta definitiva per a la consideració del Departament d'Ensenyament.



©2019 Ajuntament del Vendrell