10-04_Comerciaticat_wEl regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, ha presentat aquest dijous el projecte "Comerciatica't" que té com a objectiu augmentar l'atractiu i la competitivitat del sector comercial a través de diverses accions formatives adreçades a emprenedors i empresaris. Tenint en compte que els sectors del comerç i el turisme són claus en l'estructura econòmica del Vendrell, des de l'Eina s'ha considerat oportú preparar un programa que permeti millorar el posicionament i el creixement econòmic i empresarial d'aquest sector més madur.

Segons el regidor, es busca motivar al comerciant per tal que iniciï un procés de millora i renovació del seu negoci en l'àmbit del comerç a través del coneixement de bones pràctiques i experiències d'èxit i promoure alhora la creació de noves empreses en l'àmbit del comerç que siguin viables, competitives, adaptades a les noves TIC i amb presència a Internet.

El programa començarà amb la conferència "Màrqueting digital per a la internacionalització: eines pràctiques per vendre més", a càrrec de Xavier Martín, consultor en màrqueting digital internacional i soci d'Ilimit Comunicacions, i de Víctor Verges, tutor de Start-up Catalonia i consultor d'Ilimit Comunicacions. La sessió serà el dia 11 d'octubre, de 10h a 12h, al Centre Cívic de l'Estació.

També s'han programat tres cursos presencials d'e-business:
-Màrqueting digital. Utilització de les xarxes socials i la web 2.0 en el màrqueting de l'empresa: web 1.0, 2.0 i 3.0, posicionament als cercadors, xarxes socials i màrqueting, errors i recomanacions. 18 i 19 de novembre, de 15h a 18h, a L'EINA.

-La teva empresa a Internet. Crea la teva pàgina web i gestiona-la per donar a conèixer la teva empresa a Internet. Iniciació en les tècniques de creació de pàgines web: tipus de webs per a empreses, hòstings i dominis, actualitzacions de la pàgina web, ús d'un FTP, blogs, etc. 20 i 21 de novembre, de 15h a 18h, a L'EINA.

-Crea la teva botiga online. Crea i gestiona la teva botiga online amb OpenCart: característiques d'OpenCart, altres botigues online, formes de pagament, front-end i back-end, instal·lació de l'entorn, configuració, etc. 10 i 12 de desembre, de 16h a 20h, a L'EINA.

Una altra aposta formativa del programa són els 4 cursos online de formació empresarial en l'àmbit del comerç. Aquests són:

-El disseny de l'aparador. En aquest curs, es veurà en què consisteix exactament un aparador, els seus objectius, la importància de la planificació anual i els diferents tipus d'aparadors. D'altra banda, també s'explicarà quin és el procés de disseny d'un aparador.

-La comunicació del comerç: publicitat i promoció. A través d'aquest curs, es donaran a conèixer els objectius i les característiques de les quatre modalitats de comunicació que pot utilitzar un comerç: la publicitat, la promoció de vendes, les relacions públiques i la venda personal.

-L'atenció al client. L'atenció al client depèn fonamentalment de quatre factors: entorn favorable, requisits per a l'atenció al client del dependent, capacitat del dependent per adaptar el seu discurs al tipus de client i capacitat d'establir un sistema de resolució de queixes.

-La fidelització del client. S'estudiarà la importància de fidelitzar al client i els motius pels quals és necessari fer-ho.

El projecte "Comerciatica't" també inclou un pla de difusió de bones pràctiques en l'àmbit del comerç i en l'ús de les TIC per difondre la rellevància d'estar presents a la xarxa per millorar la posició competitiva i de negoci dels comerços i un servei d'assessorament especialitzat en TIC.

Les inscripcions per al projecte ja estan obertes a l'Eina. Els cursos són gratuïts i tenen places limitades.



©2019 Ajuntament del Vendrell