Biennal_2013wAquest divendres 4 d'octubre es dóna el tret de sortida a la tardor més ceramista del Vendrell, amb la inauguració de la VII Biennal de Ceràmica i l'entrega dels premis als guanyadors del certamen. L'acte serà a la Sala Portal del Pardo a partir de les 20 h i la mostra hi romandrà fins al proper 3 de novembre.

Enguany, quan es compleixen set edicions de la Biennal, s'han rebut 112 peces de 56 ceramistes tant catalans i com de l'Estat espanyol, Portugal, Estats Units, Canadà, Suïssa, Grècia, Hongria, Regne Unit, Rússia, França, Argentina, Japó, Itàlia, Bèlgica, Polònia, Àustria, Turquia, Israel, Xipre, Eslovènia i Egipte.

D'aquestes peces, un jurat d'experts n'ha escollit 15, que seran les que es podran veure al Pardo. El mateix dia de la inauguració es reunirà el jurat per deliberar i decidir les tres peces guanyadores d'aquesta edició. El Jurat el componen persones de reconegut prestigi dins el món de la ceràmica i de l'art en general: Maria Bofill i Eulàlia Oliver, ceramistes; Màrius Domingo, crític d'art i gestor cultural; Jordi Ribas, llicenciat en Història de l'Art, i Albert Solé, regidor de Cultura.

Els ceramistes seleccionats han estat els següents:

Pálma Babos, Budaörs (Hongria)
Andrew Casto, Iowa (EUA)
Rafael Catalán, Madrid (Espanya)
Adele Howitt, Kingston Upon Hull (Regne Unit)
Rebecca Hutchinson, Rochester (EUA)
Christopoulos Ilias, Kalamata (Grècia)
Geneviève Meylan, Ollon (Suïssa)
Miguel Molet, Albelda (Aragó)
Roser Oter, Santa Oliva (Catalunya)
Rafaela Pareja, Vinalesa (País Valencià)
Irina Razumovskaya, St. Petersburg (Rússia)
Juliana Rempel, Alberta (Canadà)
Lourdes Riera, Saragossa (Aragó)
Cristòbal Saborit, Alcora (País Valencià)
Papaioannou Vasileios, Patràs (Grècia)

El dia de la inauguració de l'exposició, el Jurat donarà a conèixer els guanyadors de la VII Biennal de Ceràmica. El primer premi és l'edició d'un llibre amb il•lustracions en color de l'obra, el currículum de l'autor i una anàlisi de l'obra dins el context de l'art contemporani feta per un coneixedor de la ceràmica actual. Aquest llibre es publicarà durant l'any següent i es presentarà el dia de la inauguració de l'exposició que l'Ajuntament organitzarà per als tres primers guanyadors. El segon i tercer premi constaran d'una exposició conjunta amb edició de catàleg durant l'octubre de 2014.

La Biennal vendrellenca és un certamen que s'ha anat fent gran i ha anat assolint la categoria d'internacional. Es tracta d'una cita ineludible entre tots els certàmens de ceràmica que se celebren al país, tant per la qualitat de les obres que opten a ser seleccionades com per la diversitat d'estils i de procedències dels creadors que hi participen. És per això que el regidor de Cultura, Albert Solé, ha destacat que "la ceràmica també defineix el Vendrell com a ciutat d'art" i ha assenyalat que el Vendrell es coneix internacionalment també gràcies a la ceràmica, ja que cada vegada més els premiats reben més ressò internacional, sobretot a través de revistes especialitzades.

La mostra de la Biennal coincidirà amb la celebració de la Fira de Ceràmica, del 10 al 13 d'octubre. El certamen s'ubicarà enguany a la Rambla, ja que l'espai on s'havia instal·lat en anteriors edicions, el passeig de les Bòbiles, requeria una infraestructura i vigilància específiques que encarien la mostra.

El nombre d'expositors és de 21 i, de forma paral·lela, s'ha programat un seguit d'activitats entorn de la ceràmica. Destaquen per exemple, els tallers "Decoro l'arbre de Nadal", "Pinto com els prehistòrics", "Faig d'arqueòleg", "Fem un retrat com els cubistes", una demostració de torn o bé la posada en escena del conte El càntir coronat, a càrrec del Museu Deu.

La Fira de Ceràmica està patrocinada per Electricitat Colet Diu, SL; Restaurant Casinet i Àngela Colls.



©2019 Ajuntament del Vendrell