09-23_rp_fempinya03_webEl proper diumenge 29, a les 18.30 h, al Teatre Àngel Guimerà (La Lira Vendrellenca), tindrà lloc el concert solidari de la campanya "Fem pinya", que té com a objectiu recollir els fons necessaris per garantir una bona alimentació a tots els nens i nenes del municipi i, en especial, a tots aquells que per motius econòmics i familiars es troben en una situació de més vulnerabilitat. Aquest concert serà el colofó a tot un projecte que s'ha desenvolupat amb la implicació de diverses entitats, restaurants, empreses i voluntaris particulars per oferir un àpat a un centenar d'infants a través dels Casals d'Estiu. Ara el què toca és intentar que els 158 infants que es calcula que s'haurien de quedar al menjador escolar amb una beca ho puguin fer els cinc dies de la setmana. En aquests moments, amb els recursos que pot destinar la Generalitat a través del Consell Comarcal només 11 es podran quedar 5 dies a la setmana al menjador de l'escola a través de la beca, 32 ho podran fer 4 dies, 90 ho podran fer 2 dies i 25 només es podran quedar 2 dies.


Davant d'aquesta situació, també es va posar en marxa una campanya solidària que, sota l'eslògan "Fem pinya per les nenes i els nens del Vendrell", intenta implicar els ciutadans per tal que col·laborin en els dinars d'aquests infants més vulnerables. Concretament, s'han editat cent talonaris de cent números cadascun, que es venen al preu d'un euro i que es distribueixen a través d'establiments comercials del Vendrell. Els números tenen la imatge d'una pinya de la colla local. Per cada euro aportat, la persona que hi col·labori rebrà simbòlicament una butlleta, amb la qual entrarà en el sorteig d'uns dinars i sopars en restaurants de les platges del Vendrell que col·laboren en aquesta campanya: Màrmaris, Xaloquell, Pika-tapa, La Cuina de la Marga, Casa Víctor, Joila, El Casinet i Vil·la Casals. El sorteig es farà en directe el 29 de setembre en el concert solidari, en el qual hi actuaran Clau de Sol, Escola de dansa La Factoria, Les Gralles del Baix Penedès, els Nens del Vendrell, Avoi Jaçç Quartet, el guitarrista Javi Martínez, l'Escola Municipal de Música Pau Casals i components dels Lax'n'Busto. El preu de l'entrada és de 5 euros, que es destinaran íntegrament a beques de menjador i ja es pot comprar de forma anticipada a la Regidoria de Cultura (a l'antiga biblioteca). Amb la compra d'una entrada es donarà una butlleta del sorteig. Durant el concert es podran comprar més butlletes per ajudar a incrementar la recaptació de diners de la campanya.

 

El regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, ha explicat que "per poder becar 158 infants per quedar-se a dinar cinc dies a la setmana al menjador escolar calen uns 165.000 euros, i les beques de la Generalitat no arriben als 100.000 euros". En aquest sentit, Caballero ha dit que per poder reduir aquesta diferència de seixanta-cinc mil euros, des de l'Ajuntament es podran destinar entre quinze i vint mil euros i a través de la campanya "Fem pinya" es preveu recaptar uns deu mil euros. Per tant, es podria cobrir el 50% dels diners que faltarien.

Des de la colla castellera Nens del Vendrell, el seu president, Rodri Sánchez, ha manifestat que amb el lema "Fem pinya" s'han volgut fer extensius al conjunt de la societat els valors que es transmeten als components de la colla, dels quals destaca la solidaritat per aconseguir un objectiu comú.

Així doncs, es convida tothom a gaudir del concert solidari programat per al proper diumenge 29 de setembre al Teatre Àngel Guimerà i col·laborar en la campanya solidària "Fem pinya per les nenes i els nens del Vendrell".



©2019 Ajuntament del Vendrell