09-18_tic_imatge_webL'actual situació econòmica i les seves repercussions en el terreny laboral converteixen l'autoocupació en una alternativa molt vàlida per a les persones amb voluntat emprenedora.

La possibilitat de portar a la pràctica projectes propis s'està convertint en un estímul motivador per als qui estan immersos en un procés de canvi. Tenint en compte que els efectes de la crisi laboral afecten igual persones de diferents sexes i edats, l'emprenedorìa ha deixat de ser una alternativa exclusiva dels joves per interessar també persones amb un passat laboral treballant per a tercers que ara decideixen centrar-se en projectes personals que consideren viables.

Al llarg dels últims anys, i especialment des de l'inici de la crisi econòmica, L'EINA no solament ha estat receptiva a aquestes noves inquietuds, sinó que també ha estimulat les iniciatives necessàries per facilitar aquest procés de transició al món de l'emprenedorìa. En aquest sentit, a més d'oferir l'assessorament necessari per posar en pràctica nombrosos plans d'empresa, ha animat els emprenedors a formar-se posant al seu abast cursos que els permetessin cobrir aquestes mancances i contribuint a millorar les garanties d'èxit dels seus projectes empresarials. Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) formen part d'aquest conjunt d'eines necessàries de les quals tot emprenedor ha de disposar.

Amb la finalitat de facilitar l'adquisició d'aquests recursos, L'EINA Espai Empresarial començarà un nou cicle de cursos orientats a emprenedors i empresaris organitzats en dues categories independents. D'una banda, els corresponents a l'àrea d'ofimàtica, l'objectiu dels quals és oferir coneixements sobre els programes informàtics més habituals i necessaris per a la correcta gestió d'una petita empresa. L'altra categoria correspon al denominat e-business i té a veure amb els recursos virtuals que l'emprenedor troba al seu abast a Internet destinats a les accions de venda, comunicació i promoció empresarial.

 

Els cursos estan cofinançats pel Fons Social Europeu, Treball als Barris i el Servei d'Ocupació de Catalunya i no representen cap cost per als alumnes assistents.

Per a més informació, les persones interessades poden contactar amb L'EINA Espai Empresarial a través del telèfon gratuït 900338833 o escrivint a l'adreça electrònica serveiempresa@leina.org

El regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, ha declarat que "volem potenciar l'ús de les noves tecnologies en benefici de l'empresa, després de detectar certes mancances en l'empresariat de la nostra zona, i millorar la competitivitat de les nostres empreses, que són la base en la nostra lluita contra l'atur".

Cursos



©2019 Ajuntament del Vendrell